ΑρχικήinetIntel Management Engine: Αποσύρεται από τα νέα PCs και laptops

Intel Management Engine: Αποσύρεται από τα νέα PCs και laptops

Λίγο καιρό μετά την δημοσιοποίηση των κενών ασφαλείας που βρέθηκαν στην Intel Management Engine αρκετές κατασκευαστικές εταιρείες αντιδρούν απενεργοποιώντας εντελώς την τεχνολογία αυτή απο τα νέα προϊόντα τους.

Intel Management Engine

 

Η Intel Management Engine αποτελεί μια τεχνολογία που απο πολλούς χαρακτηρίζεται ως ένα λειτουργικό σύστημα ενσωματωμένο μέσα σε έναν επεξεργαστή. Οι εργασίες της ΜΕ είναι αυτόνομες από το βασικό λειτουργικό σύστημα διαθέτοντας δικό της σύστημα αρχείων, διαχείριση μνήμης και πολλά άλλα. Επομένως, ο hacker μπορεί εύκολα να αποκτήσει πλήρη πρόσβαση στον υπολογιστή του χρήστη. Παρακάτω αναγράφονται οι επεξεργαστές που αφορά:

• 6th, 7th and 8th generation Intel Core Processor Family
• Intel Xeon Processor E3-1200 v5 και V6 Product Family
• Intel Xeon Processor Scalable Family
• Intel Xeon Processor W Family
• Intel Atom C3000 Processor Family
• Apollo Lake Intel Atom Processor E3900 Series
• Apollo Lake Intel Pentium Processors
• Intel Celeron G, N, and J series Processors

H πρώτη εταιρεία που πήρε την απόφαση να απενεργοποιήσει την τεχνολογία είναι η Purism η οποία πλέον χρησιμοποιεί μια νέα τεχνική που ανακάλυψαν οι ερευνητές της Positive Technologies, προκειμένου να προστατεύσει τους πελάτες των προϊόντων της.
Η δεύτερη εταιρεία είναι η System76 η οποία πουλάει υπολογιστές με custom λειτουργικό σύστημα Linux. Οι εκδόσεις στις οποίες θα πρέπει να γίνει firmware αναβάθμιση είναι Ubuntu 16.04 LTS, Ubuntu 17.04, Ubuntu 17.10 και Pop!_OS 17.10.

Παρόμοια πολιτική ακολούθησε και η Dell η οποία δίνει στον καταναλωτή την επιλογή να αγοράσει υπολογιστή χωρίς καν την Intel Management Engine.

Intel Management Engine
Απο την άλλη πλευρά, οι Acer, Fujitsu, HP, Panasonic και Lenovo υποσχέθηκαν να διορθώσουν το συγκεκριμένο κενό ασφαλείας με ένα μελλοντικό patch.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS