ΑρχικήinetΕίναι τελικά το Bitcoin θύμα της δικής του επιτυχίας;

Είναι τελικά το Bitcoin θύμα της δικής του επιτυχίας;

BitcoinΜε την τιμή του Bitcoin να φτάνει στα ύψη κάθε στιγμή, ήρθε η ώρα να αγοράσετε ή μήπως να σταθείτε για μια στιγμή και να αναρωτηθείτε πώς ακριβώς συνέβη και το Bitcoin από ένα προτεινόμενο ψηφιακό νόμισμα μετατράπηκε σε μια όλο και πιο δημοφιλή επενδυτική ευκαιρία – και τι λέει αυτό για το μέλλον του;

Ξεκίνησε το 2009 από ένα άγνωστο έως σήμερα άτομο (ή άτομα) με το ψευδώνυμο Satoshi Nakamoto και προσέφερε ένα αποκεντρωμένο συνάλλαγμα που απέσυρε κάθε κεντρική αρχή. Αυτό φυσικά, είναι μια συναρπαστική ιδέα – και μέσα στα επόμενα χρόνια τα πρακτορεία ειδήσεων αναφέρθηκαν σε αυτό με ένα μείγμα σύγχυσης και μπερδεμένης σάτυρας.

Αλλά αυτό δεν σταμάτησε το Bitcoin ή τους υποστηρικτές του. Το 2010, ένας προγραμματιστής από την Florida έκανε την πρώτη συναλλαγή με BTC – 10.000 BTC για δύο πίτσες – και το όνειρο ενός ψηφιακού νομίσματος ήταν ένα βήμα πιο κοντά στην πραγματικότητα.

Σίγουρα τώρα θα αναρωτιέστε, 10.000 Bitcoin για μια πίτσα; Και θα είχατε δίκιο. Με τις σημερινές τιμές του BTC, το κόστος αυτής της πίτσας ανέρχεται σε $ 170.999.950(!) αν και η τιμή αλλάζει ωριαία.

Αυτή η ωριαία αλλαγή – με το Bitcoin να καταγράφει αξία χιλιάδων δολαρίων σήμερα μόνο – είναι ιδανική για τους επενδυτές που διαθέτουν το BTC για να πουλήσουν αργότερα, αλλά όχι τόσο καλή για όποιον προσπαθεί να το χρησιμοποιήσει για να αγοράσει κάτι. Αυτή η εξαιρετικά ασταθής κατάσταση, σε συνδυασμό με υψηλά τέλη συναλλαγών, οδήγησε ακόμη μια μεγάλη εταιρεία να σταματήσει την αποδοχή του BTC ως τρόπο πληρωμής στις 6 Δεκεμβρίου.

“Τους τελευταίους μήνες παρατηρήσαμε αύξηση της μεταβλητότητας της αξίας του Bitcoin και σημαντική αύξηση των τελών για τη διεκπεραίωση συναλλαγών στο δίκτυο Bitcoin”, εξηγεί η εταιρεία Steam, σε ένα post. “Για παράδειγμα, οι αμοιβές συναλλαγών που χρεώνονται στον πελάτη από το δίκτυο Bitcoin έχουν φτάσει σταδιακά φέτος, σχεδόν στα 20 δολάρια (σε σύγκριση με περίπου 0,20 δολάρια όταν ενεργοποιήσαμε αρχικά το Bitcoin)”.

Άλλες εταιρείες ενδέχεται σύντομα να ακολουθήσουν, οπότε το μέλλον του νομίσματος είναι λίγο αβέβαιο.

Και δεν είναι μόνο τα χαμένα δυνητικά κέρδη του Bitcoin που εξαντλούνται, γεγονός που καθιστά την πρακτική χρήση του ως πραγματικό νόμισμα αμφίβολο. Τα προαναφερθέντα τέλη δικτύου είναι αρκετά αστεία. Για να διεκπεραιωθεί μια συναλλαγή μέχρι χθες, ένα άτομο θα χρειαζόταν να χρεωθεί με πάνω από 7,34 δολάρια – συν οποιαδήποτε χρέωση που της συναλλαγής.

Η αγορά μπίρας για παράδειγμα με BTC δεν έχει νόημα όταν τα τέλη είναι υψηλότερα από το κόστος του ποτού.

Οπότε είναι καταδικασμένο το Bitcoin; Πολύ πιθανό. Ενώ κανείς δεν ξέρει τι ακριβώς επιφυλάσσει το μέλλον, το BTC μοιάζει να είναι εδώ για να μείνει με τον ένα ή τον άλλο. Η σημερινή αστάθεια ίσως προσφέρει μια υπόδειξη.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS