ΑρχικήinetΤα iPhones 2018 ίσως έχουν μεγαλύτερες μπαταρίες, αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα...

Τα iPhones 2018 ίσως έχουν μεγαλύτερες μπαταρίες, αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα καλό

Ένας από τους κορυφαίους αναλυτές των προϊόντων της Apple στον κόσμο, ο Ming-Chi Kuo της KGI Securities, προβλέπει ότι τα iPhones του 2018 θα συσκευάζουν μεγαλύτερες μπαταρίες.

iPhonesΩστόσο, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι τα iPhones του επόμενου έτους θα έχουν και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής μπαταρίας.

Ο Kuo κυκλοφορεί τακτικά σημειώσεις επενδυτών σχετικά με τις επερχόμενες κινήσεις της Apple και έχει γίνει διάσημος, επειδή τις περισσότερες φορές οι προβλέψεις του βγαίνουν αληθινές. Η πιο πρόσφατη σημείωσή του, που εντοπίστηκε από το 9to5Mac, προβλέπει ότι τα προσεχή κινητά τηλέφωνα της Apple θα έχουν 10% περισσότερη χωρητικότητα μπαταρίας από την τρέχουσα γενιά.

Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας δεν είναι εύκολο να μετρηθεί, εν μέρει επειδή οι χρήστες χρησιμοποιούν τα τηλέφωνά τους με διαφορετικούς τρόπους. Χρησιμοποιώντας το Skype, για παράδειγμα, θα καταναλώσετε περισσότερη ενέργεια από ό, τι αν απλά ελέγχετε τα emails σας. Σε γενικές γραμμές ωστόσο φαίνεται ότι τα iPhones έχουν γενικά τέσσερις έως πέντε ώρες μπαταρίας όταν χρησιμοποιούνται (σε αντίθεση με όσα είναι απλά ενεργοποιημένα σε αναμονή), πριν το τηλέφωνο χρειαστεί να επαναφορτιστεί.

Έτσι, εάν ένα iPhone με περίπου πέντε ώρες ζωής μπαταρίας αυξήσει τη χωρητικότητα κατά 10 τοις εκατό, αυτό θεωρητικά σημαίνει ότι προστίθενται 30 λεπτά ενέργειας.

Εντούτοις, η Apple ενδέχεται να μην διοχετεύσει αυτή την επιπλέον ισχύ για την επέκταση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας. Αντ ‘αυτού, η εταιρεία μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτή την προστιθέμενη χωρητικότητα για να τροφοδοτήσει νεότερα χαρακτηριστικά της Apple για τα επόμενα τηλέφωνα της. Ένα πρόσθετο χαρακτηριστικό φέτος, για παράδειγμα, ήταν η TrueDepth Camera στο iPhone X, η οποία χρησιμοποιεί έναν εξελιγμένο συνδυασμό φωτογραφικών μηχανών για το Face ID και την εξαιρετικά λεπτομερή μπροστινή του κάμερα.

Ο Kuo πιστεύει ότι τα επόμενα τηλέφωνα θα υιοθετήσουν τη διαρρύθμιση της μπαταρίας σε σχήμα L που υπάρχει μέσα στο iPhone X: αντί για μια μόνο μακρόστενη μπαταρία, το iPhone X έχει δύο μπαταρίες που βρίσκονται σε σχήμα “L”.

Όπως και το iPhone X, ο Kuo πιστεύει επίσης ότι η Apple θα κυκλοφορήσει δύο τηλέφωνα το επόμενο έτος με οθόνες OLED και όχι με τις παραδοσιακές LCD. Η τεχνολογία OLED εξοικονομεί σημαντική ισχύ επειδή δεν χρησιμοποιεί οπίσθιο φωτισμό – κάτι το οποίο μειώνει πολύ τη μπαταρία. Αντ ‘αυτού, ξεχωριστά εικονοστοιχεία σε έναν πίνακα OLED ενεργοποιούνται και απενεργοποιούνται.

Μένει μόνο να δούμε εάν και αυτή η πρόβλεψη θα βγει τελικά αληθινή.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS