ΑρχικήinetΗ τιμή του Bitcoin ξεπερνάει τα $ 17.000, καθώς αρχίζει η διαπραγμάτευση...

Η τιμή του Bitcoin ξεπερνάει τα $ 17.000, καθώς αρχίζει η διαπραγμάτευση μελλοντικών συμβολαίων

BitcoinΣε αυτό που πολλοί θεωρούν ως το πρώτο αληθινό τεστ για την τιμή του Bitcoin, μία από τις μεγαλύτερες μελλοντικές χρηματιστηριακές αγορές στον κόσμο, η CBOE, ξεκίνησε την Κυριακή ένα μελλοντικό προϊόν Bitcoin.

Το αποτέλεσμα μέχρι στιγμής, είναι καλό για το νόμισμα: Η τιμή είναι στα 16.939 δολάρια, σύμφωνα με το CoinMarketCap, που ανέβηκε περίπου 23% τις τελευταίες 24 ώρες. Το ανώτατο όριο της αγοράς του Bitcoin ανέρχεται σήμερα σε 283 δισεκατομμύρια δολάρια.

Λίγο μετά την έναρξη, το site ανταλλαγής «έπεσε» λόγω μεγάλης κυκλοφορίας. Σύμφωνα με την CBOE, πάνω από 800 μελλοντικών συμβολαίων Bitcoin, διαπραγματεύθηκαν κατά τις πρώτες 2 ώρες λειτουργίας.

Η τρέχουσα τιμή για τα συμβόλαια είναι 18.630 δολάρια με ημερομηνία λήξης στις 17 Ιανουαρίου και 19.140 δολάρια με ημερομηνία λήξης της 14ης Φεβρουαρίου. Λόγω της ταχείας αύξησης των τιμών των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης, η ανταλλαγή σταμάτησε αυτόματα αρκετές φορές μέχρι τώρα (αυτό ονομάζεται διακόπτης κυκλώματος και αποτελεί μηχανισμό για την εξευμένιση της ακραίας αστάθειας).

Μετά την CBOE, τα συμβόλαια Bitcoin αναμένεται να ξεκινήσουν στις CME και Nasdaq στις 18 Δεκεμβρίου και Ιανουαρίου αντίστοιχα.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης, τα οποία επιτρέπουν στους επενδυτές να κάνουν εικασίες σχετικά με τη μελλοντική τιμή ενός περιουσιακού στοιχείου, θεωρούνται συχνά ως μετρητές της μελλοντικής τιμής του περιουσιακού στοιχείου. Η έναρξη των εν λόγω συμβολαίων στα μεγάλα χρηματιστήρια των ΗΠΑ είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς επιτρέπει σε μεγάλους επενδυτές (συμπεριλαμβανομένων των θεσμικών) να επενδύσουν χωρίς να αγοράζουν Bitcoin.

Μέχρι στιγμής, η άποψη για το Bitcoin φαίνεται να είναι θετική.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS