ΑρχικήinetΗ Qualcomm σας παρουσιάζει τον νέο Snapdragon 845

Η Qualcomm σας παρουσιάζει τον νέο Snapdragon 845

Η Qualcomm ανακοίνωσε τον νέο επεξεργαστή Snapdragon 845, στο δεύτερο ετήσιο συνέδριο τεχνολογίας που διοργάνωσε. Το ανανεωμένο chipset θα διατηρήσει το μέγεθος των 10nm όπως τον προκάτοχό του, αλλά διαθέτει ανανεωμένη αρχιτεκτονική που φέρνει νέα χαρακτηριστικά όπως η λήψη βίντεο 4K HDR σε smartphones και η βελτιωμένη επεξεργασία AI. Εκτός από τις τυπικές αναβαθμίσεις απόδοσης και κατανάλωσης ενέργειας που βλέπουμε κάθε χρόνο η Qualcomm δήλωσε ότι εστιάζει στην AI VR τεχνολογία, την ασφάλεια, τη συνδεσιμότητα, την απόδοση και το λεγόμενο immersion. Immersion στον χώρο της τεχνολογίας και συγκεκριμένα του VR εννοούμε την ικανότητα να καταγράφουμε και να αποτυπώνουμε το κόσμο γύρω μας σε υψηλή ανάλυση και ποιότητα για πιο ρεαλιστικά αποτελέσματα. Ας δούμε τις έξι μεγάλες αλλαγές που αναφέρει η ίδια η εταιρεία:

 

Qualcomm Snapdragon

 

 

  • Qualcomm Spectra 280 ISP: Ο Qualcomm Spectra 280 ISP έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει μια εξαιρετικής ποιότητας φωτογραφική απεικόνιση με τεχνολογία XR και λήψη φωτογραφιών  μέχρι 16 MP/60 καρέ ανά δευτερόλεπτο.
  • Adreno 630 Visual Processing Subsystem: Απολαύστε εκπληκτικές εμπειρίες με το υποσύστημα οπτικής επεξεργασίας Qualcomm Adreno 630 (συμπεριλαμβανομένων των GPU, VPU και DPU) που προσφέρει 30% βελτίωση στην απόδοσης γραφικών/βίντεο σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά.
  • AI Platform: Το τρίτης γενιάς Qualcomm Hexagon 685 DSP υποστηρίζει εξελιγμένη επεξεργασία AI παρέχοντας πλουσιότερη ποιότητα σε εφαρμογές κάμερας, φωνής, XR και gaming.
  • Qualcomm Secure Processing Unit (SPU):Ο σχεδιασμός του Snapdragon 845 έγινε με μια εντελώς νέα μονάδα επεξεργασίας, η οποία έχει σχεδιαστεί για να προστατεύει τα προσωπικά σας δεδομένα. Τα βιομετρικά στοιχεία που χρησιμοποιούνται για την εξακρίβωση της ταυτότητας μπορούν να αποθηκευτούν μεμονωμένα, δίνοντας έτσι υψηλό επίπεδο ασφάλειας.
  • X20 Modem & Wi-Fi: Απολαύστε ταχύτητες οπτικών ινών με το μόντεμ Snapdragon X20 LTE. Γρηγορότερο κατά 20% σε σχέση με τον προκάτοχο του X16LTE. Όσον αφορά τα πρότυπα WI-FI που χρησιμοποιούνται είναι τα 802.11ad (Multi-Gigabit) και 2×2 802.11ac.
  • Virtually All-Day Battery Life and Quick Charging: Η νέα πλατφόρμα Snapdragon 845 έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει αυξημένη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σε όλη την διάρκεια της ημέρας και περιλαμβάνει την τεχνολογία Qualcomm Quick Charge 4+ που μπορεί να φορτίσει έως και 50% την συσκευή σας σε μόλις 15 λεπτά.

Στην παρακάτω εικόνα μπορείτε να δείτε κάποιες διαφορές στα τεχνικά χαρακτηριστικά μεταξύ του Snapdragon 845 και Snapdragon 835.

 

Snapdragon 845

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS