ΑρχικήinetIntel Gemini Lake: Νέα γενιά επεξεργαστών για low-end υπολογιστές

Intel Gemini Lake: Νέα γενιά επεξεργαστών για low-end υπολογιστές

Η Intel παρουσίασε την νέα γενιά low-end επεξεργαστών Pentium Silver και Celeron. Οι επεξεργαστές έχουν την κωδική ονομασία «Gemini Lake» και απευθύνονται σε πλατφόρμες με χαμηλή κατανάλωση καθώς και σε εφαρμογές που δεν χρειάζονται υψηλές απαιτήσεις για να λειτουργήσουν.

 

Gemini Lake

Τα νέα μοντέλα Gemini διαθέτουν βελτιωμένους πυρήνες σε σχέση με την προηγούμενη γενιά και ενισχυμένη μηχανή αποκωδικοποίησης/κωδικοποίησης μέσων. Η Intel υπόσχεται να προσφέρει υψηλότερη απόδοση σε σχέση με τους προκατόχους τους, με κατανάλωση ισχύς μόλις 6 watt–10 watt, ανάλογα με την εφαρμογή. Τα high-end Gemini Lake προϊόντα θα πωλούνται με το σήμα Pentium Silver ενώ τα μοντέλα entry-level θα φέρουν το σήμα Celeron. Ας δούμε όμως ορισμένα χαρακτηριστικά τους:

  • Η Πλατφόρμα: Η τεχνολογία Gemini Lake SoC της Intel βασίζεται σε έως και τέσσερις πυρήνες τύπου Goldmont Plus x86 με τέσσερις νέες λειτουργίες:
    1. SGX, που απαιτείται από ορισμένες εφαρμογές πολυμέσων λόγω των τελευταίων τεχνολογιών DRM
    2. SHA-NI για να επιταχύνει την κρυπτογραφία
    3. UMIO, ένα χαρακτηριστικό ασφαλείας
    4. Επεκτάσεις εντολών RDPID

Οι πυρήνες GLM + συνοδεύονται από 4 MB μνήμη cache L2 η οποία είναι διπλάσια από εκείνη που συναντούσαμε στους Apollo Lake. Αυτό, σε συνδυασμό με την αυξημένη ταχύτητα που έχουν σε Turbo Mode κάνει τα δυο hign-end Pentium Silver N5000 / J5005 να προσφέρουν από 60-70% καλύτερη απόδοση από οποιονδήποτε άλλον επεξεργαστή με αρχιτεκτονική Bay Trail.

 

  • Κάρτα γραφικών & Μνήμη: Η κάρτα γραφικών είναι ίδια με αυτή των Apollo Lake με αναβαθμισμένες λειτουργίες. Ο Gen9LP πυρήνας είναι χρονισμένος στα 800 Mhz(max) και υποστηρίζει DirectX12.1. O controller της μνήμης δέχεται DDR4 (όχι όμως DDR3L).
  • Αποθήκευση και Συνδεσιμότητα: Δέχεται SATA HDD και SSD, PCIe0 x2-4(SSDs) καθώς και eMMC5.1. Εξοπλίζεται με θύρες USB3.0/2.0, USB Type-C, SPI, SDXC.

Οι τιμές των νέων επεξεργαστών θα κυμαίνονται από 100-190 δολάρια και θα τους συναντήσουμε σε προϊόντα που θα κυκλοφορήσουν εντός του 2018.

 

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS