ΑρχικήinetΤο πλακίδιο χαμηλής ισχύος της Arduino, με υποστήριξη Sigfox

Το πλακίδιο χαμηλής ισχύος της Arduino, με υποστήριξη Sigfox

Arduino Ο Scott Tattersall ανέπτυξε το νέο πλακίδιο Arduino, μια συσκευή χαμηλής κατανάλωσης, η οποία περιλαμβάνει ενσωματωμένη υποστήριξη για το Sigfox καθώς και την ικανότητα να τροφοδοτείται από μια μπαταρία 3V CR2. Σχεδιασμένο για Internet of Things projects, το μικροσκοπικό πλακίδιο ανάπτυξης της Arduino, αποτελεί μια ενσωματωμένη σύνδεση cloud και υποστηρίζει υπηρεσίες back-end με ενσωμάτωση IFTTT. Το Siguino βασίζεται σε ένα Arduino Pro Mini και έτσι χρησιμοποιεί ένα Atmega328p, ενώ άλλα εξαρτήματα περιλαμβάνουν:

– Θερμοκρασία: Atmel AT30TS750A

– Επίπεδο φωτός: Πρότυπο φωτοκύτταρο

– Μέτρο επιτάχυνσης : LIS3DH

– Εφέ Hall (Μαγνητική): AH9246

– 2 προσαρμοζόμενες ψηφιακές ακίδες

– 2 αναλογικές ακίδες

– Τροφοδότηση από μια μπαταρία 3V CR2

– Κεραία ProAnt OnBoard 868Mhz

Αυτή η συσκευή είναι σχεδιασμένη για χαμηλή κατανάλωση, ώστε να μπορεί να εκτελείται από μία μικρή μπαταρία από 6 μήνες έως και αρκετά χρόνια ανάλογα με το πόσο συχνά αποστέλλονται μηνύματα μέσω του δικτύου (π.χ. κάθε 15 λεπτά vs μία φορά την ημέρα). Το προεπιλεγμένο λογισμικό Arduino που είναι τοποθετημένο στη συσκευή χρησιμοποιεί τη βιβλιοθήκη χαμηλής κατανάλωσης προκειμένου να είναι βέβαιο ότι το κύριο τσιπ είναι σε κατάσταση αναστολής λειτουργίας για το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου και να ενεργοποιείται μόνο για να λάβει βασικές μετρήσεις όπως η θερμοκρασία περιβάλλοντος μια φορά το λεπτό.Το Nordic Semiconductor Power Profiler έχει χρησιμοποιηθεί για να ελεγχεί εκτενώς η κατανάλωση ενέργειας όλων των εξαρτημάτων σε σενάρια πραγματικής χρήσης.

Το πλακίδιο Arduino με χαμηλή κατανάλωση ενέργειας είναι τώρα διαθέσιμο στο Kickstarter με δωρεές που ξεκινούν από μόλις 15€ ή 13£ και η κυκλοφορία αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο του 2018. Για περισσότερες λεπτομέρειες και τις πλήρεις προδιαγραφές του Siguino, μεταβείτε στην επίσημη σελίδα της καμπάνιας Kickstarter ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο.

Singuino

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS