ΑρχικήinetKaspersky: Μηνύει την Αμερική για την απαγόρευση χρήσης του λογισμικού της

Kaspersky: Μηνύει την Αμερική για την απαγόρευση χρήσης του λογισμικού της

Ο πόλεμος μεταξύ Kaspersky και Αμερικής καλά κρατεί… Στο νέο επεισόδιο η Kaspersky έχει ασκήσει έφεση στο ομοσπονδιακό δικαστήριο για να ανατρέψει την απαγόρευση χρήσης του λογισμικού της σε υπολογιστές κυβερνητικών φορέων.

Kaspersky

Ενώ το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας (DHS) ζήτησε από τις υπηρεσίες να καταργήσουν το λογισμικό Κaspersky εντός 90 ημερών εξαιτίας των κινδύνων περί ρωσικής κυβερνο-κατασκοπείας, ο Πρόεδρος Donald Trump είχε ήδη υπογράψει νωρίτερα αυτό το μήνα νομοσχέδιο που απαγορεύει στην κυβέρνηση να χρησιμοποιεί antivirus τεχνολογία που αναπτύχθηκε από τη ρωσική εταιρεία.

Η Kaspersky από πλευράς της αρνήθηκε όλες τις αναφορές για συνεργασία με το Κρεμλίνο προσφέροντας μάλιστα τον πηγαίο κώδικα επιθεωρημένο από μια τρίτη εταιρεία. Η αμερικανική κυβέρνηση, ωστόσο, δήλωσε ότι αν και αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει μια καλή απόδειξη ότι η Κaspersky δεν συνεργάζεται με την Ρωσία, δεν είναι όμως αρκετό για να τους πείσει ότι το λογισμικό της είναι ασφαλές ώστε να εγκατασταθεί σε κυβερνητικούς υπολογιστές.

«Το DHS έχει βλάψει τη φήμη και τις εμπορικές λειτουργίες της Κaspersky Lab χωρίς καμία ένδειξη παραβίασης από την εταιρεία. Ως εκ τούτου, είναι προς το συμφέρον της Κaspersky Lab να υπερασπιστεί τον εαυτό της σε αυτό το θέμα.» ανέφερε εκπρόσωπος της εταιρείας σε πρόσφατη δήλωση του.

Η Kaspersky δημοσίευσε επίσης τις επιστολές που απέστειλε στο DHS στην προσπάθειά της να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες περί κατασκοπείας υπογραμμίζοντας ότι προσφέρθηκε να συνεργαστεί με τις αρχές των ΗΠΑ για την επίδειξη της ακεραιότητας των προϊόντων της.

Το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών δεν έχει απαντήσει ακόμη στην έκκληση της Κaspersky. Η Ρωσική εταιρεία ασφαλείας ζητά από το ομοσπονδιακό δικαστήριο να ανατρέψει την απαγόρευση που επιβλήθηκε από τη διοίκηση Trump και να της επιτρέψει να αποδείξει ότι δεν υπάρχουν δεσμοί με το Κρεμλίνο.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS