ΑρχικήinetCuphead: Εντοπίστηκε ψεύτικη εφαρμογή στο App Store

Cuphead: Εντοπίστηκε ψεύτικη εφαρμογή στο App Store

Cuphead: Παρόλο που η Apple υποτίθεται ότι προσφέρει πιο αυστηρό έλεγχο των εφαρμογών που δημοσιεύονται στο App Store της, οι ψεύτικες εφαρμογές βρίσκουν τον τρόπο να παρακάμπτουν τα επίπεδα προστασίας.

Το πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι μια ψεύτικη έκδοση του shooter side-scrolling Cuphead το οποίο παρατέθηκε για λήψη στο App Store με την τιμή των 4.99 δολαρίων.

Δεδομένου ότι πρόκειται για ένα πολύ δημοφιλές παιχνίδι που πολλοί άνθρωποι ελπίζουν να κυκλοφορήσει και σε κινητές πλατφόρμες, απέσπασε γρήγορα την προσοχή όλων, παρά την έλλειψη επίσημης ανακοίνωσης.

Αν και δεν είναι γνωστό πόσοι χρήστες αγόρασαν την ψεύτικη εφαρμογή, η StudioMDHR –η μητρική εταιρεία που ανέπτυξε το παιχνίδι- επιβεβαίωσε στο Twitter ότι υπάρχει μια ψεύτικη εφαρμογή Cuphead στο κατάστημα iOS την οποία θα καταργήσουν άμεσα.

Η Apple πράγματι απομάκρυνε την εφαρμογή από το κατάστημα της αλλά δεν είναι σαφές σε αυτό το σημείο τι θα συμβεί με τους iPhone χρήστες που έχουν ήδη πληρώσει 5 δολάρια για την απόκτηση της.

Η ψεύτικη εφαρμογή περιλάμβανε διάφορα πειστικά στοιχεία που μπόρεσαν εύκολα να εξαπατήσουν τους χρήστες όπως το όνομα που ήταν παρόμοιο με αυτό του πραγματικού προγραμματιστή καθώς και κάποια screenshots από το παιχνίδι.

Η StudioMDHR κυκλοφόρησε το Cuphead ως αποκλειστικό τίτλο της Microsoft με υποστήριξη μόνο για τα Windows και το Xbox One.  Είναι αυτονόητο ότι πολλοί χρήστες ελπίζουν ότι το παιχνίδι θα κυκλοφορήσει και σε άλλες πλατφόρμες στο κοντινό μέλλον χωρίς όμως να έχουν δημοσιοποιηθεί λεπτομέρειες επί του συγκεκριμένου θέματος.

Να σημειώσουμε βέβαια ότι τα iOS δεν θα είναι το λειτουργικό σύστημα επιλογής για την επόμενη έκδοση του Cuphead, αλλά τα macOS, γεγονός που αφήνει δυσαρεστημένους πολλούς iPhone χρήστες.Cuphead

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS