ΑρχικήinetΤο Ethereum φθάνει σε νέα επίπεδα, ενώ το Bitcoin κάνει ένα διάλειμμα

Το Ethereum φθάνει σε νέα επίπεδα, ενώ το Bitcoin κάνει ένα διάλειμμα

EthereumΤο Ethereum, το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτοσυνάλλαγμα στο ανώτατο όριο της αγοράς, έχει δει μια σημαντική αύξηση σήμερα. Αυτή τη στιγμή διαπραγματεύεται στα 850 δολάρια, μία καινούργια ανώτατη τιμή, μετά από έναν απίστευτο αγώνα δρόμου, ο οποίος σχεδόν διπλασίασε την τιμή του σε εννέα ημέρες.

Η τρέχουσα κεφαλαιοποίηση του Ethereum ανέρχεται σε 82 δισ. Δολ., σύμφωνα με το CoinMarketCap.

Το Bitcoin, μακράν το μεγαλύτερο κρυπτοσυνάλλαγμα, με ανώτατο όριο 318 δισεκατομμύρια δολάρια, έχει επίσης αυξηθεί αυτή την περίοδο, αλλά με πολύ πιο αργό ρυθμό. Σήμερα διαπραγματεύεται στα 18.976 δολάρια. Η τιμή του πλησίασε το σημαντικό ορόσημο των $ 20.000 σε δύο περιπτώσεις, αλλά γρήγορα υποχώρησε.

Υπήρχαν καλά νέα τόσο για το Bitcoin όσο και για το Ethereum τον Δεκέμβριο. Δύο μεγάλα χρηματιστήρια, η CBOE και η CME, άρχισαν να διαπραγματεύονται συμβόλαια Bitcoin αυτό το μήνα και η κυκλοφορία προχώρησε χωρίς εμπόδια. Τα συμβόλαια και στα δύο χρηματιστήρια διαπραγματεύονται πάνω από την τρέχουσα τιμή για τον Ιανουάριο, στα $ 19.490 και $ 19.600, αντίστοιχα.

Το Ethereum πιθανότατα επωφελήθηκε από μια πρόσφατη δήλωση του προέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Jay Clayton, η οποία σχολίασε την κατάσταση των ICO ή των αρχικών προσφορών κερμάτων – εκδηλώσεις crowdfunding που συνήθως πραγματοποιούνται στην πλατφόρμα του Ethereum. Ο Clayton προειδοποίησε τους πιθανούς επενδυτές για τους κινδύνους των μη ρυθμιζόμενων ICO αλλά κατέστησε σαφές ότι μερικές ψηφιακές μάρκες που παράγονται σε ICO δεν είναι χρεόγραφα και δεν εμπίπτουν στους κανονισμούς της SEC.

Ίσως ακόμη πιο εντυπωσιακή από την ανάπτυξη του Ethereum ήταν η άνοδος των τιμών άλλων σημαντικών ανταγωνιστών τόσο του Bitcoin όσο και του Ethereum. Τα Ripple και Litecoin, το τέταρτο και το πέμπτο μεγαλύτερο κρυπτοσυνάλλαγμα από το ανώτατο όριο της αγοράς, έχουν τριπλασιαστεί σε λιγότερο από μία εβδομάδα.

Η Cardano, η οποία – όπως και η Ethereum – είναι μια έξυπνη πλατφόρμα συμβολαίων για αποκεντρωμένες εφαρμογές, πενταπλασιάστηκε αυτή την εβδομάδα – από $ 0,12 σε $ 0,58. Αυτή τη στιγμή είναι το έκτο μεγαλύτερο κρυπτοσυνάλλαγμα. Και πολλά άλλα νομίσματα, συμπεριλαμβανομένων των IOTA, Dash, NEM και EOS, έχουν αυξηθεί με παρόμοιο ρυθμό.

Είναι δύσκολο να δοθούν συγκεκριμένοι λόγοι για αυτήν την ανάπτυξη, κατά τη διάρκεια της οποίας το συνολικό ανώτατο όριο της αγοράς όλων των κρυπτοσυναλλαγμάτων κυμάνθηκε σε περισσότερα από 639 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο πιο πιθανός λόγος είναι η αυξημένη προσοχή των μέσων ενημέρωσης και η συνειδητοποίηση του κοινού ότι υπάρχουν και άλλα ελπιδοφόρα νομίσματα εκτός από το Bitcoin εκεί έξω.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS