ΑρχικήinetΦαίνεται ότι η Apple όντως επιβραδύνει το παλιό σας iPhone, αλλά για...

Φαίνεται ότι η Apple όντως επιβραδύνει το παλιό σας iPhone, αλλά για το καλό σας!

επιβραδύνειΌπως έχουμε αναφέρει και σε παλιότερα άρθρα μας, υπάρχει μία θεωρία ότι η Apple σκόπιμα επιβραδύνει την απόδοση σε παλιότερα μοντέλα iPhones, για να αναγκάσει τους χρήστες να αγοράσουν καινούρια.

Πολλοί από τους χρήστες αναμένουν ότι όσο περνάει ο καιρός, η μπαταρία των κινητών τους μπορεί να επιβραδυνθεί αλλά ο επεξεργαστής τους θα συνεχίσει να λειτουργεί το ίδιο καλά. Ο ιδρυτής του Geekbench, John Poole αποφάσισε να πραγματοποιήσει μερικές λεπτομερείς δοκιμές χρησιμοποιώντας τα iPhone 6s και το iPhone 7, τρέχοντας διαφορετικές εκδόσεις του iOS. Αυτό που βρήκε είναι ότι δεν είναι μόνο η ηλικία των μπαταριών που προκαλεί επιβράδυνση, αλλά κι ένα κομμάτι κώδικα που υπάρχει μετά το iOS 10.2.0.

Αυτό που συμβαίνει είναι ότι μια μονάδα του κώδικα iOS που ονομάζεται powerd (συντόμευση για το power daemon) περιορίζει τη μέγιστη ταχύτητα των CPU και GPU όταν η μπαταρία σας είναι χαμηλή. Λαμβάνει επίσης υπόψη το αν το iPhone θερμαίνεται κατά τη διάρκεια της τρέχουσας χρήσης, για να αποφευχθεί μια πιθανή έκρηξη.

Το Powerd παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην ενημερωμένη έκδοση του iOS 10.2.1, όπου ο Poole διαπίστωσε για πρώτη φορά μια έντονη διαφορά στους μέσους αριθμούς απόδοσης, παρά το γεγονός ότι ήταν μόνο ένα επιπρόσθετο patch. “Πρώτον, φαίνεται ότι το πρόβλημα είναι ευρέως διαδεδομένο και θα επιδεινωθεί καθώς τα τηλέφωνα (και οι μπαταρίες τους) συνεχίζουν να παλιώνουν”, λέει ο Poole. “Επειδή οι υποβαθμισμένες μπαταρίες διαρκούν πολύ λιγότερο και καταλήγουν σε χαμηλότερη τάση, η λύση της Apple να μειώσει την απόδοση της CPU, στην ουσία δεν λύνει τίποτα … αλλά είναι καλύτερο από το να κλείνει η συσκευή σας στο 40%!”

Βασικά, η Apple επιβραδύνει δυναμικά την ταχύτητα επεξεργασίας του τηλεφώνου σας καθώς η μπαταρία λειτουργεί χαμηλά, για να αποφευχθεί η πλήρης απενεργοποίηση της μπαταρίας. Καθώς η μπαταρία του iPhone σας παλιώνει, εξαντλείται ταχύτερα και αυτό πρέπει να συμβαίνει συχνότερα. Εξαιτίας αυτού μπορεί να φανεί ότι το παλιό σας iPhone επιβραδύνεται σκόπιμα από την Apple, ωστόσο ο λόγος διαφέρει από αυτόν που πιστέυαμε!

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS