ΑρχικήinetAmazon Tube: Μήπως η Amazon φτιάχνει το δικό της Youtube;

Amazon Tube: Μήπως η Amazon φτιάχνει το δικό της Youtube;

YoutubeΚαθώς η Amazon και η Alphabet, η μητρική εταιρεία της Google, συνεχίζουν να διαμαρτύρονται για τη μεταφορά των προϊόντων από τη μία στην άλλη, η Amazon ίσως σχεδιάζει να ξεκινήσει τη δική της έκδοση του YouTube.

Η Alphabet πήρε την απόφαση στις αρχές Δεκεμβρίου, να αφαιρέσει το YouTube από το Amazon Echo Show και σύντομα θα το αφαιρέσει και από τις συσκευές streaming Amazon Fire. Η κίνηση ήρθε μετά την άρνηση της Amazon να μεταφέρει κάποιο υλικό Google, συμπεριλαμβανομένου του Google Chromecast και του Google Home, καθώς και να μην υποστηρίζει το Amazon Video στο υλικό Chromecast της Google.

Δύο καταχωρήσεις διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας από την Amazon, οι οποίες εντοπίστηκαν για πρώτη φορά από τον ιστότοπο TV Answer Man, περιγράφουν υπηρεσίες με το όνομα “Amazon Tube” ή “Open Tube” που θα δημιουργούσαν ” on-line υπηρεσίες δικτύου που επιτρέπουν στους χρήστες να μοιράζονται περιεχόμενο, φωτογραφίες, βίντεο, κείμενο, δεδομένα , εικόνες και άλλα ηλεκτρονικά έργα. Οι δύο καταχωρίσεις διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας είναι πανομοιότυπες, εκτός από το όνομα της υπηρεσίας. Τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας του Amazon κατατέθηκαν στις 5 Δεκεμβρίου – τις ίδιες μέρες που δημοσιεύτηκε και η είδηση ότι το YouTube αφαιρέθηκε από το λογισμικό του Amazon.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει απαραίτητα ότι η Amazon θα κατασκευάσει πραγματικά κάτι αντίστοιχο του Youtube- μεγάλες εταιρείες όπως η Amazon και η Google συχνά καταθέτουν διπλώματα ευρεσιτεχνίας για προϊόντα και υπηρεσίες που δεν βλέπουν ωστόσο ποτέ το φως της ημέρας. Και η δημιουργία μιας υπηρεσίας κοινής χρήσης βίντεο δεν είναι κάτι εύκολο. Το να επιτρέπεται στους χρήστες να μοιράζονται περιεχόμενο γρήγορα, δημιουργεί ένα σορό προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν, σχετικά με το περιεχόμενο που δημιουργεί ο χρήστης, από τη δημιουργία μιας ομαλής διαδικασίας για τη μεταφόρτωση βίντεο μέχρι την προβολή ακατάλληλου ή βίαιου περιεχομένου. Ο ανταγωνιστής του YouTube, Vimeo δυσκολεύεται αρκετά εδώ και χρόνια και ακόμη και το ίδιο το YouTube έχει αγωνιστεί τα τελευταία χρόνια για να έχει κέρδος.

Η κίνηση αυτή επομένως θα μπορούσε να είναι καθαρά επιλεκτική, με σκοπό να σηματοδοτήσει ότι η Amazon είναι πρόθυμη να αφήσει το YouTube πίσω της. Ακόμα, ενώ η Amazon είναι συνήθως περισσότερο από πρόθυμη να χάσει χρήματα για την επιδίωξη μεριδίου αγοράς, το να προσπαθήσει να ανταγωνιστεί τον αδιαμφισβήτητο γίγαντα των βίντεο στο διαδίκτυο, εξακολουθεί να είναι μια τρομακτική προοπτική. Επιπλέον, θα πρέπει να σκεφτεί ένα καλύτερο όνομα από το “Amazon Tube”!

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS