ΑρχικήinetΠοια τα 25 χειρότερα passwords που χρησιμοποιήθηκαν το 2017;

Ποια τα 25 χειρότερα passwords που χρησιμοποιήθηκαν το 2017;

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ανακοινώθηκε η λίστα με τα πιο δημοφιλή passwords που χρησιμοποιούν οι χρήστες σε διάφορα προφίλ και λογαριασμούς τους προκειμένου να τα προστατευσουν.

Passwords

Ο κατάλογος δημιουργήθηκε από την SplashData, μια εταιρεία που παρέχει διάφορα βοηθητικά προγράμματα διαχείρισης κωδικών πρόσβασης όπως το TeamsID και το Gpass. Η εταιρεία δήλωσε ότι συνέταξε την λίστα αναλύοντας πάνω από πέντε εκατομμύρια αρχεία χρηστών που διέρρευσαν στο διαδίκτυο το 2017 και περιείχαν κωδικούς πρόσβασης. Για δεύτερη συνεχή χρονιά, λοιπόν, το “123456” παρέμεινε ο κορυφαίος κωδικός πρόσβασης μεταξύ των εκατομμυρίων άλλων που εκτέθηκαν ηλεκτρονικά. Στους Top 100 χειρότερους κωδικούς συμπεριλαμβάνονται όσοι έχουν σχέση με αθλήματα (Football, baseball, soccer, hockey, Lakers, jordan23, golfer, Rangers, Yankees), με μάρκες αυτοκίνητων και μηχανών  (Mercedes, Corvette, Ferrari, Harley), καθώς και κάποιες εκφράσεις (iloveyou, letmein, whatever, blahblah).

Την τιμητική τους είχαν και διάφορα ονόματα τα οποία βρέθηκαν και στα Top 100 (Robert (#31), Matthew (#32), Jordan (#33), Daniel (#35), Andrew (#36), Andrea (#38), Joshua (#40), George (#48), Nicole (#53), Hunter (#54), Chelsea (#62), Phoenix (#66), Amanda (#67), Ashley (#69), Jessica (#74), Jennifer (#76), Michelle (#81), William (#86), Maggie (#92), Charlie (#95) και Martin (#96).

Το πιο ανησυχητικό όμως,σύμφωνα με την SplashData, είναι ότι οι περισσότεροι από αυτούς τους χρήστες προκειμένου να κάνουν πιο σύνθετους τους κωδικούς τους άρα και πιο δύσκολους στο να παραβιαστούν προσθέτουν κάποιου είδους σύμβολο ή αριθμό πριν η μετά την βασική λέξη π.χ 1password1 ή @password@. Αυτή η τακτική κινητοποίησε κάποιους hackers οι οποίοι ανέπτυξαν έναν αλγόριθμο που δοκιμάζει διάφορους συνδυασμούς όλων των γνωστών κωδικών σε συνδυασμό με σύμβολα και αριθμούς προκειμένου να βρίσκουν τα σωστά passwords.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τους Top 25 κωδικούς που, εννοείται, ΔΕΝ πρέπει να χρησιμοποιείτε.

 

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS