ΑρχικήinetGoogle: Αφαιρεί 3 Bitcoin Wallet εφαρμογές από το Google Play Store

Google: Αφαιρεί 3 Bitcoin Wallet εφαρμογές από το Google Play Store

Η Google αφαίρεσε 3 ψεύτικες bitcoin wallet εφαρμογές από το Google Play Store. Η ανακάλυψη έγινε από την εταιρεία ασφαλείας Lookout και η ανταπόκριση από την Google ήταν άμεση.

Bitcoin Wallet

Οι εφαρμογές δημιουργήθηκαν για να εξαπατήσουν τις συναλλαγές μέσω κρυπτονομίσματος και συγκεκριμένα τους πωλητές καθώς η διεύθυνση που έδιναν στους υποψήφιους αγοραστές ήταν των hackers και όχι το νόμιμου πωλητή. Συνολικά, οι τρεις εφαρμογές έγιναν download 20.000 φορές από τους χρήστες. Οι εφαρμογές ονομάζονταν “Bitcoin mining”, “Blockchain Bitcoin Wallet – Fingerprint” και “Fast Bitcoin Wallet”. Κάθε μία από αυτές παρέμεινε στο Google Play Store για αρκετούς μήνες πριν τις απομακρύνει η Google. Το Fast Bitcoing Wallet app ήταν στο Google Play διαθέσιμο από τον Ιούνιο του 2017 και έγινε download 5.000 φορές και το  Blockchain Bitcoin Wallet – Fingerprint ,το πιο δημοφιλές,  10.000 φορές.

H Lookout είπε ότι οι εγκληματίες εκμεταλλεύονται το αυξημένο ενδιαφέρον για το κρυπτονόμισμα παρόλο που αυτόν τον καιρό βλέπουμε μια αστάθεια. Η αξία του Bitcoin συνολικά έχει σημειώσει άνοδο 1,900% τους τελευταίους 12 μήνες, σύμφωνα με το Coinbase, άρα παρατηρείται μεγάλη κινητικότητα.

Τον Μάιο, η Google εισήγαγε το Play Protect, ένα νέο χαρακτηριστικό ασφαλείας το οποίο επιβλέπει το περιεχόμενο που μεταφορτώνεται σε συσκευές Android. H αντιμετώπιση των malware έχει γίνει αποτελεσματικότερη χάρη στη λειτουργία αυτή, χωρίς όμως να υπάρχει 100% ασφάλεια.

Καθώς η αγορά κρυπτονομίσματος ανεβαίνει, αποδεικνύεται ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι δείχνουν ενδιαφέρον στην αγορά ψηφιακού νομίσματος και στην αναζήτηση ασφαλέστερων cryptowallets για να τα αποθηκεύουν. Καλό είναι να μην χρησιμοποιείτε third-party stores καθώς σύμφωνα με τον ερευνητή ασφαλείας Christoph Hebeisen σε αυτά κυκλοφορούν αρκετές κακόβουλες εφαρμογές.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS