ΑρχικήinetΗ τιμή του Bitcoin πέφτει κατακόρυφα, καθώς η Νότια Κορέα απαγορεύει τις...

Η τιμή του Bitcoin πέφτει κατακόρυφα, καθώς η Νότια Κορέα απαγορεύει τις ανώνυμες συναλλαγές

Η τιμή του Bitcoin βιώνει ακόμα μία πτώση, μετά την είδηση ότι η Νότια Κορέα σχεδιάζει να καταστήσει πιο δύσκολο το εμπόριο των ανώνυμων κρυπτοσυναλλαγών.

Bitcoin Η τιμή του Bitcoin μειώθηκε στα $ 14,081 την Πέμπτη το πρωί, πτώση περίπου 16% από τα $ 16,895 την Τετάρτη. Το πιο δημοφιλές ψηφιακό νόμισμα έχει ανακάμψει μερικώς από τότε και σήμερα διαπραγματεύεται στα 14.686 δολάρια με ανώτατο όριο αγοράς τα 246 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η πτώση της τιμής, η οποία παρέσυρε και τα περισσότερα άλλα ψηφιακά νομίσματα, έρχεται μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης της Νότιας Κορέας ότι θα εμποδίσει την ανώνυμη διαπραγμάτευση κρυπτοσυναλλαγών.

Επί του παρόντος, πολλές συναλλαγές (συμπεριλαμβανομένων αυτών των Νότιας Κορέας όπως το Kucoin) επιτρέπουν το εμπόριο με τη χρήση λίγων στοιχείων όπως το όνομά σας και ένα ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Οι επιπλέον πληροφορίες τυπικά απαιτούνται μόνο για τη διαπραγμάτευση μεγαλύτερων ποσών χρημάτων.

Η Νότια Κορέα δήλωσε επίσης ότι θα περάσει νέους νόμους που θα επιτρέπουν στις ρυθμιστικές αρχές της χώρας να διακόψουν εντελώς τις συναλλαγές του νομίσματος, εάν είναι απαραίτητο.

“Η κυβέρνηση προειδοποίησε αρκετές φορές ότι τα ψηφιακά νομίσματα δεν μπορούν να διαδραματίσουν ρόλο ως πραγματικό νόμισμα και θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μεγάλες απώλειες λόγω υπερβολικής μεταβλητότητας”, ανέφερε η κυβέρνηση της χώρας σε δήλωση.

Η συναλλαγή ψηφιακών νομισμάτων είναι πολύ δημοφιλής στην Κορέα και οι τιμές είναι συχνά πολύ υψηλότερες εκεί σε σχέση με άλλες αγορές – ένα ζήτημα που η κυβέρνηση σημείωσε επίσης στη δήλωσή της.

Οι ειδήσεις απηχούν την κίνηση της Κίνας να τερματίσει τις εν λόγω συναλλαγές τον περασμένο Σεπτέμβριο. Η τιμή του Bitcoin υποχώρησε απότομα μετά από τις ειδήσεις αυτές, αλλά αργότερα ανέκαμψε και στην πραγματικότητα αυξήθηκε έξι φορές τους επόμενους μήνες.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS