ΑρχικήinetWindows Hello : Νέο βιομετρικό σύστημα ασφαλείας των Windows.

Windows Hello : Νέο βιομετρικό σύστημα ασφαλείας των Windows.

To Windows Hello επιτρέπει στους χρήστες των Windows 10 να έχουν έναν εναλλακτικό τρόπο εγγραφής στις συσκευές και εφαρμογές τους χρησιμοποιώντας δακτυλικό αποτύπωμα, σαρωτές ίριδας ή αναγνώριση προσώπου.

Windows Hello

 

Αυτή ή βιομετρική τεχνολογία επιτρέπει την πιστοποίηση του χρήστη των Windows 10 για ασφαλή είσοδο σε συσκευές, εφαρμογές, διαδικτυακές υπηρεσίες και δίκτυα χρησιμοποιώντας τα βιομετρικά του χαρακτηριστικά, αντί του συμβατικού τρόπου με όνομα χρήστη και κωδικό. Κατά γενική ομολογία αυτός ο τρόπος αναγνώρισης του χρήστη είναι μακράν πιο φιλικός προς σε αυτόν αλλά και πιο αξιόπιστος ειδικά για την πρόσβαση σε καίρια συστήματα, υπηρεσίες και δεδομένα.

«Το Windows Hello λύνει μερικά υπάρχοντα προβλήματα: ασφάλεια και δυσκολία χρήσης» είπε ο Patrick Moorhead, πρόεδρος και κύριος αναλυτής της Moor Insights & Strategy. «Τα παραδοσιακά στοιχεία ονόματος χρήστη και κωδικού πρόσβασης δεν είναι ασφαλή και είναι κατά περιπτώσεις δύσκολο να συγκρατηθούν στη μνήμη,  συνεπώς κάποιοι χρήστες χρησιμοποιούν ευκολότερους κωδικούς ή σημειώνουν τα στοιχεία αυτά σε μη ασφαλείς τοποθεσίες.

Είναι αρκετά συνηθισμένο για τους χρήστες να επιλέγουν τον ίδιο κωδικό πρόσβασης (ή εύκολες παραλλαγές) σε διάφορες ιστοσελίδες και εφαρμογές. Το Windows Hello και παρόμοιες βιομετρικές εφαρμογές πιστοποίησης όπως το Face / Touch ID της Apple είναι σχεδιασμένες να επιτρέπουν μια πιο ασφαλή μέθοδο πιστοποίησης που βασίζεται σε μια τεχνολογία που είναι πιο δύσκολο να σπάσει.

Το νέο σύστημα μειώνει κατά πολύ τις κακόβουλες επιθέσεις αφαιρώντας την ανάγκη για πιο επισφαλή πιστοποιητικά αναγνώρισης. «Το Windows Hello επιτρέπει την πιστοποίηση του λογαριασμού Microsoft με το Fast Identity Online (FIDO) που συνδέει τον χρήστη με τα βιομετρικά του χαρακτηριστικά χρησιμοποιώντας 3-D φωτισμό για την μοντελοποίηση του προσώπου του χρήστη και τεχνικές antispoofing σαν επιπλέον μέθοδο προστασίας» σύμφωνα με τον Anoosh Saboori, senior program manager leader της Microsoft.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS