ΑρχικήinetΗ Microsoft παρουσιάζει το Quantum Computing development kit

Η Microsoft παρουσιάζει το Quantum Computing development kit

Η Microsoft κυκλοφόρησε πρόσφατα μια προεπισκόπηση του Quantum Development Kit της, για να “μυήσει” τους προγραμματιστές στην κβαντική επανάσταση. Το κιτ έχει τρία στοιχεία: μια κβαντική γλώσσα προγραμματισμού  (Q #), τοπικούς και Azure κβαντικούς προσομοιωτές και μια βιβλιοθήκη GitHub κβαντοκεντρικού κώδικα.

 

Quantum

 

Η Q # (Q Sharp) είναι μια γλώσσα προγραμματισμού υψηλού επιπέδου και είναι ενσωματωμένη στο Visual Studio. Για να επιτρέψει στους προγραμματιστές να δοκιμάσουν κβαντικούς αλγόριθμους και λύσεις γραμμένες σε Q #, η Microsoft έχει συμπεριλάβει έναν τοπικό προσομοιωτή στο κιτ που διατίθεται από το Visual Studio. Αυτός ο τοπικός προσομοιωτής  επιτρέπει την πλήρη υποστήριξη εντοπισμού σφαλμάτων, συμπεριλαμβανομένης και της ρύθμισης σημείων διακοπής και εισαγωγής κώδικα. Η Microsoft έχει αναπτύξει επίσης έναν κλιμακωτό cloud προσομοιωτή που υποστηρίζει προσομοιώσεις που απαιτούν περισσότερα από 40 qubits. Σε αυτό το κιτ περιλαμβάνεται και ένας tracer προσομοιωτής   για να βοηθήσει τους προγραμματιστές να βελτιστοποιήσουν τον κώδικα τους  και να εκτιμήσουν το κόστος των απαιτούμενων πόρων.

“Τελικά ο κβαντικός υπολογιστής θα μας επιτρέψει να ξεπεράσουμε τα 40 qubits. Θα μπορέσουμε να μελετήσουμε σύνθετα μόρια που απαιτούν σήμερα περισσότερο από τη διάρκεια ζωής του σύμπαντος για να μελετηθούν από τους καλύτερους υπερυπολογιστές μας. Θα χρειάζονται μόνο λίγες ώρες ή μέρες με έναν κβαντικό υπολογιστή. Το κβαντικό μας κιτ ανάπτυξης σας δίνει τη δυνατότητα να γράφετε προγράμματα για αυτούς τους μεγάλους υπολογισμούς σήμερα “, δήλωσε η Krysta Svore,  ερευνήτρια  της Microsoft σε θέματα κβαντικής πληροφορικής.

Το πακέτο Microsoft Quantum Development Kit περιλαμβάνει επίσης βιβλιοθήκες κώδικα Q #, δομικά στοιχεία και tutorials που συντάχθηκαν “από τα πιο λαμπρά κβαντικά μυαλά της βιομηχανίας”.

 

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS