ΑρχικήinetΗ Google λέει τι πρέπει να κάνετε για να είστε ασφαλείς από...

Η Google λέει τι πρέπει να κάνετε για να είστε ασφαλείς από τη μεγάλη ευπάθεια CPU

CPUΔύο πρόσφατα αποκαλυπτόμενες ευπάθειες CPU, απειλούν την ασφάλεια των συσκευών σε όλο τον κόσμο, αλλά η Google είναι εδώ για να σας πει τι να κάνετε για να είστε ασφαλείς.

Η εταιρεία που εδρεύει στο Mountain View εξήγησε την Τετάρτη στο blog της για την ασφάλεια, ότι έχει επίγνωση των κινδύνων που θέτει εδώ και αρκετό καιρό η ευπάθεια “speculative execution” και εργάζεται για την αποκατάσταση πιθανών συστημάτων κινδύνου.

“Μόλις μάθαμε γι’ αυτή τη νέα κατηγορία επιθέσεων, οι ομάδες ασφάλειας και ανάπτυξης των προϊόντων μας κινητοποιήθηκαν για να υπερασπιστούν τα συστήματα της Google και τα δεδομένα των χρηστών μας”, εξήγησε η Google στην ανάρτησή της. “Έχουμε ενημερώσει τα συστήματά μας και τα προϊόντα που επηρεάζονται για να τα προστατεύσουμε από αυτό το νέο είδος επίθεσης.”

Κάποιος που εκμεταλλεύεται αυτό το σφάλμα θα μπορούσε θεωρητικά να κλέψει τους κωδικούς πρόσβασης και άλλα προσωπικά δεδομένα από έναν υπολογιστή. Με άλλα λόγια, είναι κακόβουλο.

Είναι σημαντικό ότι η ανάρτηση στο blog της Google φαίνεται να απευθύνεται συγκεκριμένα στην ευπάθεια που ονομάζεται Specter και όχι απαραίτητα στο Meltdown. Ευτυχώς ωστόσο, υπάρχουν διορθώσεις και για το Meltdown – η Microsoft, για παράδειγμα, έχει ήδη εκδώσει μία.

Η Google δημοσίευσε με μεγάλη προσοχή έναν λεπτομερή κατάλογο, σημειώνοντας τα “επηρεαζόμενα προϊόντα της Google και την τρέχουσα κατάσταση της αντιμετώπισής τους κατά των μεθόδων επίθεσης speculative execution CPU”. Περιλαμβάνει βήματα που έχει ήδη λάβει η εταιρεία και παρέχει προτάσεις για χρήστες διαφόρων προϊόντων όπως το Chrome (και θα πρέπει πιθανώς να λάβετε υπόψη τις συμβουλές ασφαλείας της εταιρείας).

Μερικά από τα κυριότερα σημεία είναιν ότι οι ενημερωμένες συσκευές Android (επειδή απειλεί και τα κινητά) προστατεύονται, καθώς και οι  πλήρως ενημερωμένες και υποστηριζόμενες συσκευές Nexus και Pixel. Επίσης, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το Gmail ή το G Suite.

Ωστόσο, εάν χρησιμοποιείτε την πλατφόρμα Google Cloud, ίσως χρειαστεί να κάνετε ορισμένες ενέργειες για να προστατευτείτε.

Είτε έτσι είτε αλλιώς, η Google θέλει σαφώς να γνωρίζετε ότι ακόμη και αν τα πάντα είναι αποδιοργανωμένα στον κόσμο της ασφάλειας του κυβερνοχώρου, εξακολουθεί να σας προσέχει.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS