ΑρχικήinetΤι νέο φέρνει η έκδοση Linux Kernel 4.15 στις 21 Ιανουαρίου 2018

Τι νέο φέρνει η έκδοση Linux Kernel 4.15 στις 21 Ιανουαρίου 2018

Ο Linus Torvalds ανακοίνωσε την κυκλοφορία και την άμεση διαθεσιμότητα για λήψη του έβδομου RC (Release Candidate), ορόσημο της επικείμενης σειράς Linux kernel 4.15.

Ο Linux kernel 4.15 βρίσκεται σε εξέλιξη από τα τέλη Νοεμβρίου του 2017 και είναι πλέον καιρός να τερματιστεί ο κύκλος ανάπτυξης. Το Release Candidate φέρνει ακόμη περισσότερα patches  για το x86 page table isolation (PTI) που μετριάζουν τις Meltdown και Spectre ευπάθειες ασφαλείας που θέτουν σε κίνδυνο δισεκατομμύρια συσκευές.Linux Kernel 4.15

«Είχαμε μια ενδιαφέρουσα εβδομάδα και μέχρι στιγμής όλοι γνωρίζουν γιατί συγχωνεύσαμε όλα x86 page table isolation patches χωρίς να ακολουθήσουμε τις χρονικές προθεσμίες.» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Linus Torvalds.

Εκτός από τα x86 PTI patches για την άμβλυνση των σφαλμάτων υλικού Meltdown και Specter που επηρεάζουν όλες τις συσκευές που εκτελούν επεξεργαστές τα τελευταία 25 χρόνια, το έβδομο Release Candidate της σειράς Linux 4.15 kernel περιλαμβάνει διάφορα updated GPU, crypto, input layer και drivers πλατφόρμας καθώς και κάποιες μικρές βελτιώσεις για διάφορα συστήματα αρχείων και αρχιτεκτονικές.

Μπορείτε να κατεβάσετε το Linux kernel 4.15 Release Candidate 7 από το kernel.org αν θέλετε να το δοκιμάσετε στο αγαπημένο σας λειτουργικό σύστημα. Προσοχή! Μην ξεχαστείτε και αντικαταστήσετε το σταθερό πυρήνα με αυτή την pre-release έκδοση, ούτε να το χρησιμοποιήσετε σε περιβάλλον παραγωγής. Ο πυρήνας του Linux 4.15 αναμένεται να φθάσει σε δύο εβδομάδες, στις 21 Ιανουαρίου 2018.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS