ΑρχικήinetΟι Specter and Meltdown απειλούν και τα Bitcoins, δείτε πώς θα τα...

Οι Specter and Meltdown απειλούν και τα Bitcoins, δείτε πώς θα τα προστατεύσετε

BitcoinsΗ πρόσφατα ανακαλυφθείσα ευπάθεια στα τσιπ της Intel, ανοίγει το δρόμο για δύο επικίνδυνες εκμεταλλεύσεις – τις Meltdown και Specter – και είναι ανησυχητική για σχεδόν κάθε χρήστη υπολογιστή. Αλλά για πολλούς ανθρώπους, οι υπολογιστές τους δεν είναι μόνο το μέρος όπου αποθηκεύουν τα δεδομένα τους, αλλά αποτελούν και τις προσωπικές τους τράπεζες.

Τα Bitcoins και άλλα δημοφιλή ψηφιακά νομίσματα αποθηκεύονται συχνά σε πορτοφόλια – προγράμματα, που επιτρέπουν στους κατόχους να έχουν πρόσβαση στα νομίσματά τους καθώς και να τα στέλνουν και να τα λαμβάνουν. Και αυτά τα ψηφιακά πορτοφόλια, σχεδόν σε όλες τις μορφές τους, βρίσκονται επίσης σε κίνδυνο.

Με απλά λόγια, δεδομένου ότι οι Meltdown και Specter μπορούν θεωρητικά να χρησιμοποιηθούν για να κλέψουν τα δεδομένα σας, αυτό σημαίνει ότι μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για να κλέψουν τα ιδιωτικά κλειδιά κρυπτογράφησης.

Όλοι οι χρήστες υπολογιστών και κινητών τηλεφώνων, ανεξάρτητα από το αν κατέχουν Bitcoins ή οποιοδήποτε άλλο ψηφιακό νόμισμα, θα πρέπει να αναβαθμίσουν σίγουρα τα λειτουργικά τους συστήματα και τα προγράμματα περιήγησης στις πιο πρόσφατες εκδόσεις.

Αλλά αν ασχολείστε με κρυπτοσυναλλαγές, υπάρχουν μερικά επιπλέον πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε.

Η μεγαλύτερη πλατφόρμα ανταλλαγής κρυπτοσυναλλάγματος παγκοσμίως, η Coinbase, έχει σκιαγραφήσει τι σημαίνει η ευπάθεια της Intel για τους χρήστες της σε ένα blog post την Παρασκευή.

Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι έχει προετοιμαστεί για κάθε είδους πιθανές επιθέσεις – είτε πρόκειται για επίθεση σε εικονικές μηχανές που εκτελούνται σε Amazon Web Services είτε σε οποιονδήποτε άλλο υπολογιστή στο δίκτυό της.

Όσο για τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν οι χρήστες, συμπεριλαμβάνουν το patching του λειτουργικού σας συστήματος και του προγράμματος περιήγησης και η Coinbase προτείνει επίσης στους χρήστες να αποθηκεύουν τα νομίσματά τους σε Vaults, τα οποία είναι ένα χαρακτηριστικό στο Coinbase που κάνει τα χρήματά σας πολύ ασφαλέστερα από την αποθήκευση τους σε έναν λογαριασμό διαπραγμάτευσης.

Το δημοφιλές πορτοφόλι ανοιχτού κώδικα Ethereum, το MyEtherWallet, εξέδωσε σύντομη προειδοποίηση και στο Twitter.

Ωστόσο, για την καλύτερη δυνατή ασφάλεια, ειδικά για μεγαλύτερες ποσότητες ψηφιακών νομισμάτων που σκοπεύετε να διατηρήσετε για μεγάλο χρονικό διάστημα, θα πρέπει να εξετάσετε ένα hardware wallet. Μία από τις πιο δημοφιλείς εταιρείες στον χώρο αυτό, η Ledger, ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι τα προϊόντα της, Ledger Nano S και Ledger Blue, είναι απρόσβλητα από τις επιθέσεις Specter και Meltdown – ακόμα και αν ο υπολογιστής σας είναι από εκείνους που κινδυνεύουν.

Ένας άλλος δημοφιλής κατασκευαστής hardware wallet, η Trezor, ανακοίνωσε επίσης ότι δεν μπορεί να επηρεαστεί από το Specter and Meltdown.

Για να συνοψίσουμε: Να διατηρείτε όλο το λογισμικό σας ενημερωμένο και ει δυνατόν, να αποθηκεύετε τα ψηφιακά σας νομίσματα σε ένα ασφαλές hardware wallet. Το πιο σημαντικό, παρακολουθείστε τις εξελίξεις. Μπορεί να υπάρξουν και άλλες εκμεταλλεύσεις που προκύπτουν από την ευπάθεια του chip της Intel στο μέλλον.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS