ΑρχικήinetMeltdown & Spectre: Ο δημιουργός του Linux βγάζει μαχαίρια κατά της Intel

Meltdown & Spectre: Ο δημιουργός του Linux βγάζει μαχαίρια κατά της Intel

Ο δημιουργός του Linux και βασικός προγραμματιστής του πυρήνα, Linus Torvalds, κατηγορεί την Intel για τα προσφάτως αναφερθέντα τρωτά σημεία Meltdown και Specter, επικρίνοντας την εταιρεία για την προσέγγισή της και θέτοντας ερωτήσεις σχετικά με το πώς διαχειρίζεται τους πελάτες όταν εντοπίζονται κρίσιμα σφάλματα.

Ο Torvalds τόνισε μάλιστα ότι οι υπάλληλοι της Intel εν γνώσει τους επιτρέπουν στους πελάτες να αγοράζουν ελαττωματικά προϊόντα. Linux

Λίγο μετά την ανακοίνωση της Google για τις λεπτομέρειες των τρωτών σημείων Meltdown και Specter, η Intel κυκλοφόρησε ένα δελτίο Τύπου για να τονίσει ότι τα chips της δεν είναι τα μόνα που επηρεάζονται, υποδηλώνοντας ότι τα προϊόντα που κατασκευάζονται από τους αντιπάλους της υποφέρουν επίσης από τα ίδια σφάλματα.

Ωστόσο, ο Torvalds επιμένει να επικρίνει την Intel ακόμα και για την προσπάθεια ελαχιστοποίησης της σοβαρότητας των εντοπισμένων τρωτών σημείων.

«…και αυτό σημαίνει πραγματικά ότι όλα αυτά τα patches μετριασμού θα πρέπει να συνοδεύονται από την επιγραφή «δεν είναι όλα τα CPU χάλια» ή μήπως η Intel θεωρεί ότι θα μας πουλάει μια ζωή σκάρτο εμπόρευμα το οποίο δεν θα διορθώνει ποτέ;» τόνισε χαρακτηριστικά ο δημιουργός του Linux.

Οι διαπιστωθείσες ατέλειες είχαν αρχικά αναφερθεί από την Google στην Intel το καλοκαίρι του 2016 αλλά η εταιρεία καθυστέρησε την αποδέσμευση των ενημερωμένων εκδόσεων μέχρι τη δημοσίευση όλων των λεπτομερειών. Ανακαλύφθηκε επίσης ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος της Intel πούλησε όλες τις μετοχές του το Νοέμβριο, αλλά η εταιρεία ισχυρίζεται ότι το γεγονός αυτό δεν έχει καμία σχέση με το φιάσκο.

Να σημειώσουμε ότι οι εταιρείες τεχνολογίας επιθυμούν να απελευθερώσουν το συντομότερο δυνατόν ενημερώσεις ασφαλείας για τα προϊόντα τους μετά την αποκάλυψη των σφαλμάτων Meltdown και Specter εφόσον οι συσκευές επηρεάζονται σημαντικά από τα δύο ελαττώματα.

 

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS