ΑρχικήinetΟ CEO της Intel αναφέρει τα τρωτά σημεία των Meltdown και Specter...

Ο CEO της Intel αναφέρει τα τρωτά σημεία των Meltdown και Specter στη CES

IntelΤα πράγματα ξεκίνησαν λίγο στραβά για την Intel φέτος.

Τη Δευτέρα το βράδυ, ο CEO Brian Krzanich ανέβηκε στη σκηνή του CES στο Λας Βέγκας για να εκφωνήσει μια ομιλία σχετικά με το πώς τα δεδομένα θα μεταμορφώσουν τη ζωή μας. Δυστυχώς όμως για την Intel είναι δύσκολο να ξεφύγει από το πρόσφατα γεγονότα που σχετίζονται με το όνομά της. Κάτι που έγινε απόλυτα ξεκάθαρο τη στιγμή που ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας έστρεψε το λόγο του στα δύο τεράστια τρωτά σημεία που παρουσιάστηκαν μόλις πριν από λίγες μέρες, τα Spectre και Meltdown.

Τα σφάλματα, που δημοσιοποιήθηκαν για πρώτη φορά την περασμένη εβδομάδα, επηρεάζουν σε κάποιο βαθμό σχεδόν όλους τους σύγχρονους επεξεργαστές υπολογιστών, συμπεριλαμβανομένων των μαρκών Intel. Μεταξύ των δύο, υπάρχει μια καλή πιθανότητα ο φορητός, ο επιτραπέζιος, ο υπολογιστής cloud ή το smartphone σας, να είναι επιρρεπείς σε χάκερ που θέλουν να κλέψουν τα δεδομένα σας.

Η απάντηση του Krzanich στους καταναλωτές που αναζητούν μια λύση για το τι πρέπει να κάνουν ήταν να λάβουν τα ίδια προληπτικά μέτρα που έχει προτείνει σχεδόν κάθε εταιρεία τεχνολογίας: patch, patch, patch.

Και πότε θα είναι διαθέσιμες αυτές οι ενημερώσεις για τα προϊόντα της Intel; Για όσους εισήχθησαν τα τελευταία πέντε χρόνια, ο Krzanich είπε ότι πάνω από το 90 τοις εκατό από αυτούς πρέπει να ενημερωθούν μέσα σε μια εβδομάδα. Ωστόσο, προειδοποίησε ότι ορισμένα συστήματα ενδέχεται να επιβραδυνθούν, αλλά ότι η Intel θα συνεχίσει να εργάζεται για να ελαχιστοποιήσει αυτά τα αποτελέσματα.

“Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε για να βεβαιωθείτε ότι τα δεδομένα σας παραμένουν ασφαλή είναι να εφαρμόσετε τυχόν ενημερώσεις […] αμέσως μόλις αυτές γίνουν διαθέσιμες”, σημείωσε.

Παρόλο που πολλές εταιρείες έχουν εκδώσει ενημερώσεις λογισμικού που μετριάζουν τον κίνδυνο, η Spectre, ειδικότερα, αναμένεται να μας στοιχειώσει για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτό συμβαίνει επειδή, σύμφωνα με τους ερευνητές που την ανακάλυψαν, είναι πιο δύσκολο να προστατευθούμε από αυτή.

Ο Krzanich ωστόσο, είχε λίγο διαφορετική γνώμη: “Η συνεργασία σε ολόκληρο τον κλάδο […] ήταν πραγματικά αξιοσημείωτη”, είπε στους ακροατές. “Μέχρι τώρα δεν έχουμε λάβει πληροφορίες ότι αυτά τα κενά ασφαλείας έχουν χρησιμοποιηθεί για την πρόσβαση σε δεδομένα πελατών”.

Πρέπει ωστόσο να σημειωθεί, ότι αυτή δεν είναι η μόνη διαμάχη που διαφαίνεται μεγάλη για τον Krzanich – υπάρχει μία ακόμα που είναι δικής του κατασκευής. Ο Διευθύνων Σύμβουλος πούλησε απόθεμα ύψους 39 εκατομμυρίων δολαρίων μετά την ενημέρωση της εταιρείας για τα τρωτά σημεία που υπάρχουν στα τσιπ της Intel. Βασικά, η πώληση πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο – πολύ πριν δημοσιευθούν τα Spectre και Meltdown.

Η Intel από την πλευρά της, ισχυρίστηκε μέσω ενός εκπροσώπου ότι η πώληση ήταν απλώς μία συνηθισμένη κίνηση του προγράμματος μετοχών της Krzanich.

Η αλήθεια αυτής της δήλωσης, όπως και η απάντηση της Intel στα σφάλματα, πιθανότατα θα χρειαστεί σίγουρα κάποιο χρονικό διάστημα για να εξαντληθεί!

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS