ΑρχικήinetΗ Lenovo λανσάρει έναν κλώνο του Microsoft Surface Pro

Η Lenovo λανσάρει έναν κλώνο του Microsoft Surface Pro

Η Lenovo χρησιμοποίησε το CES 2018 show στο  Las Vegas για να συμμετάσχει στην αναπτυσσόμενη ομάδα κατασκευαστών Windows 10 σε συσκευές ARM.

Lenovo

Το Miix 630 της εταιρείας είναι η πρώτη του συσκευή Always Connected, που τρέχει σε επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 835 και υπόσχεται διάρκεια ζωής μπαταρίας 20 ωρών ανά φόρτιση.

Ενώ αυτό είναι το λιγότερο εντυπωσιακό, το άλλο χαρακτηριστικό που αξίζει να επισημανθεί είναι ο τρόπος που φαίνεται, καθώς το Miix 630 είναι λίγο ή πολύ ένας κλώνος του πιο διάσημου Microsoft Surface Pro.

Το νέο μοντέλο της Lenovo έρχεται με ενσωματωμένο μεντεσέ, αποσπώμενο πληκτρολόγιο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διαφορετικές γωνίες, με μια ειδική πένα που προσφέρεται επίσης για να επωφεληθεί από το Windows Ink στα Windows 10.

Ενώ από την άποψη της εμφάνισης το Miix 630 φαίνεται να είναι ένας κλώνος Surface Pro, δεν θα λέγαμε το ίδιο και  για τις προδιαγραφές hardware.

Η συσκευή τροφοδοτείται από τον εν λόγω επεξεργαστή Snapdragon 835 σε συνδυασμό με μνήμη RAM 4GB ή 8GB και η Lenovo προσφέρει τρεις διαφορετικές επιλογές αποθήκευσης που κυμαίνονται μεταξύ 64GB και 256GB. Τα γραφικά έχουν τη μορφή μιας ενσωματωμένης μονάδας Qualcomm Adreno 540.

Η οθόνη 12,3 ιντσών προστατεύεται από γυαλί Gorilla και η συσκευή διαθέτει μία θύρα USB-C, μία υποδοχή κάρτας SD και μία υποδοχή nano-SIM για σύνδεση LTE. Υπάρχουν δύο κάμερες, μία μπροστά με 5 megapixel, και άλλη μια πίσω με 13 megapixel.

Χωρίς αμφιβολία, το χαρακτηριστικό στο οποίο ποντάρει η Lenovo είναι η διάρκεια ζωής της μπαταρίας, η οποία θα πρέπει να φτάσει 20 ώρες ανά φόρτιση. Αυτό είναι δυνατό χάρη στην Windows 10 S, μια ειδική έκδοση του λειτουργικού συστήματος επιτραπέζιων υπολογιστών της Microsoft που περιορίζεται σε εφαρμογές που δημοσιεύονται στο Microsoft Store και οι οποίες δεν μπορούν να εγκαταστήσουν λογισμικό Win32 εκτός και αν αναβαθμιστούν σε Windows 10 Pro.

Η Lenovo θα προσφέρει 180 μέρες για την αναβάθμιση σε Windows 10 Pro, πιθανότατα δωρεάν, αν και οι σχετικές λεπτομέρειες θα κοινοποιηθούν αργότερα. Η συσκευή αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα με τιμή εκκίνησης τα $800.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS