ΑρχικήinetΚυκλοφόρησε update για την επιδιόρθωση των Meltdown & Spectre στα iPhone

Κυκλοφόρησε update για την επιδιόρθωση των Meltdown & Spectre στα iPhone

Η Apple κυκλοφόρησε ένα iOS update για να αντιμετωπίσει τα τρωτά σημεία Meltdown & Spectre σε iPhone και iPad και η εταιρεία συνιστά σε όλους τους χρήστες να την εγκαταστήσουν όσο το δυνατόν πιο σύντομα.

Την περασμένη εβδομάδα, η Apple επιβεβαίωσε ότι όλα τα μοντέλα iPhone εκτίθενται σε exploits που βασίζονται στα ελαττώματα ασφαλείας Meltdown και Specter, καθώς όλες οι συσκευές -παρά τη χρήση τσιπ A-series που αναπτύσσεται εσωτερικά από τη μητρική εταιρεία- βασίζονται στην τεχνολογία που παρέχεται από την ARM. Με τη σειρά της, η ARM επιβεβαίωσε ότι αρκετά chipset επηρεάστηκαν από τα δύο τρωτά σημεία, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που χρησιμοποιήθηκαν από την Apple για την ανάπτυξη του δικού της υλικού.Meltdown & Spectre

Το iOS 11.2.2 μπορεί να γίνει download αυτή τη στιγμή σε όλα τα υποστηριζόμενα μοντέλα iPhone και iPad. Η Apple μάλιστα αναφέρει ότι με αυτή την έκδοση κάνει αλλαγές στο πρόγραμμα περιήγησης Safari για να μειώσει τον κίνδυνο επιθέσεων στον κυβερνοχώρο.

Να σημειώσουμε ότι η ενημέρωση αποστέλλεται στα μοντέλα iPhone 5s και σε νεότερα, σε iPad Air και σε iPod touch έκτης γενιάς.

Αν και η Apple αναγνώρισε πρόσφατα τα σφάλματα Meltdown & Spectre, δήλωσε ότι το iOS 11.2, το macOS 10.13.2 και το tvOS 11.2 περιλαμβάνουν ήδη κώδικα για να μπλοκάρει τις επιθέσεις με βάση αυτά τα δύο τρωτά σημεία . Η εταιρεία, ωστόσο, υποσχέθηκε περαιτέρω ενημερώσεις για να εξασφαλίσει μεγαλύτερη ασφάλεια για τις συσκευές.

Τέλος, η Apple δήλωσε ότι έρχονται μεγαλύτερες αλλαγές για το Meltdown exploit ενώ το Spectre είναι ένα τρωτό σημείο που δύσκολα θα επωφεληθεί από τα iPhones και Mac.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS