ΑρχικήinetAndroid Malware στοχεύει πάνω από 232 τραπεζικές εφαρμογές.

Android Malware στοχεύει πάνω από 232 τραπεζικές εφαρμογές.

Ένα νέο Android malware στοχεύει 232 τραπεζικές εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένων και μερικών τραπεζών στην Ινδία. Η ανακάλυψη έγινε από την εταιρεία Cyber-Security Quick Heal, η οποία εντόπισε το Android Banking Trojan που μιμείται τραπεζικές εφαρμογές για κινητά σε όλο τον κόσμο.Malware

Το συγκεκριμένο malware το οποίο ονομάζεται “Android.banker.A9480”, χρησιμοποιείται για την υποκλοπή προσωπικών δεδομένων, όπως στοιχεία σύνδεσης σε ιστότοπους, μηνύματα, λίστες επαφών κ.λπ. προκειμένου να αποσταλούν σε έναν κακόβουλο server. Το πρόγραμμα επίσης στοχεύει εφαρμογές κρυπτογράφησης που είναι εγκατεστημένες στα τηλέφωνα των χρηστών για την εξαγωγή παρόμοιων ευαίσθητων δεδομένων. Το κακόβουλο λογισμικό διανέμεται μέσω ψεύτικης εφαρμογής Flash Player σε third-party stores. Αυτό βέβαια δεν αποτελεί έκπληξη, δεδομένου ότι το Adobe Flash είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα προϊόντα στο Διαδίκτυο.

Μόλις εγκατασταθεί η κακόβουλη εφαρμογή, θα ζητήσει από το χρήστη να ενεργοποιήσει διάφορα δικαιώματα. Η εφαρμογή στέλνει συνεχή παράθυρα μέχρι ο χρήστης να ενεργοποιήσει τα δικαιώματα διαχειριστή. Ακόμη και αν αυτός αρνηθεί την αίτηση ή κλείσει την εφαρμογή, αυτή θα συνεχίσει να εμφανίζει το ίδιο παράθυρο. Μόλις  τελικά ενεργοποιηθεί, τότε ξεκινάει και μολύνει τις τραπεζικές εφαρμογές. Αυτές στην συνέχεια εμφανίζουν μια ψευδή ειδοποίηση. Αν ο χρήστης κάνει κλικ στην ειδοποίηση, μεταφέρεται σε μια πλαστή οθόνη σύνδεσης για να κλέψει τις εμπιστευτικές πληροφορίες του χρήστη, όπως το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης του τραπεζικού λογαριασμού. Δεδομένου ότι το κακόβουλο πρόγραμμα είναι σε θέση να παρεμποδίζει εισερχόμενα και εξερχόμενα μηνύματα SMS από ένα μολυσμένο smartphone, μπορεί να παρακάμψει και τον έλεγχο ταυτότητας OTP(One Time Password) στον τραπεζικό λογαριασμό του χρήστη.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το Adobe Flash Player έχει διακοπεί μετά την έκδοση Android 4.1 καθώς έρχεται ενσωματωμένος στο πρόγραμμα περιήγησης του κινητού. Δεν υπάρχει διαθέσιμο επίσημο Adobe Flash Player στο Google Play Store. Η Adobe είχε επίσης ανακοινώσει ότι θα σταματήσει την ενημέρωση και τη διανομή του Flash player μέχρι το τέλος του 2020 σε όλες τις μορφές ενός προγράμματος περιήγησης.

 

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS