ΑρχικήinetΗ Γαλλία πιθανών να λανσάρει το πρόγραμμα αντικατάστασης μπαταριών iPhone

Η Γαλλία πιθανών να λανσάρει το πρόγραμμα αντικατάστασης μπαταριών iPhone

Η Apple τρέχει και δεν φτάνει στις Ηνωμένες Πολιτείες για την επιβράδυνση παλαιότερων μοντέλων iPhone με φθαρμένες μπαταρίες και τώρα η εταιρεία διερευνά την ίδια πρακτική και στην Γαλλία.

iPhone

Ο έλεγχος ξεκίνησε μετά από επίσημη καταγγελία από έναν οργανισμό που ονομάζεται HOP (Halte a l’Obsolescence Programmee / Stop Planned Obsolescence) ο οποίος επέκρινε την Apple για τη μείωση της απόδοσης των παλαιότερων μοντέλων iPhone.

Η έρευνα αφορά αντιμονοπωλιακούς και εμπειρογνώμονες στον τομέα της προστασίας των καταναλωτών στο υπουργείο Οικονομίας της Γαλλίας, France24, ενώ η Apple μπορεί να επιβάλλει πρόστιμο μέχρι το 5% των ετήσιων πωλήσεών της σύμφωνα με τους νόμους που ψηφίστηκαν το 2015.

Οι κανονισμοί απαιτούν από τους κατασκευαστές συσκευών να ενημερώνουν τους αγοραστές όταν απαιτούνται ανταλλακτικά, προκειμένου να αποφευχθούν αναγκαστικές αναβαθμίσεις που κοστίζουν πολύ περισσότερο και συμβάλλουν σε αυξανόμενη ποσότητα μη ανακυκλώσιμων αποβλήτων. Μια ενημέρωση την οποία η Apple έχει ήδη ανακοινώσει και αναμένεται στις αρχές του 2018 θα περιλαμβάνει μια ειδοποίηση των χρηστών όταν χρειάζονται αντικατάσταση μπαταριών.

Για αυτό ακριβώς έχει κατηγορηθεί η Apple αρκετές φορές  στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς ένας σημαντικός αριθμός πελατών αγόρασε νέα iPhones αφού τα παλαιότερα μοντέλα επιβραδύνθηκαν σημαντικά μετά από ενημερώσεις λογισμικού.

Η Apple, ωστόσο, αναφέρει ότι είχε άλλο πλάνο, καθώς η πρόθεσή της ήταν να αποφευχθούν οι απροσδόκητες διακοπές λειτουργίας που προκλήθηκαν από υποβαθμισμένες μπαταρίες, με τη σειρά της επιτρέποντας στους πελάτες να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τα iPhones τους περισσότερο.

“Θέλαμε πάντα οι πελάτες μας να μπορούν να χρησιμοποιούν τα iPhones τους για όσο το δυνατόν περισσότερο. Είμαστε περήφανοι που τα προϊόντα της Apple είναι γνωστά για την αντοχή τους και για τη διατήρηση της αξίας τους περισσότερο από τις συσκευές των ανταγωνιστών μας », ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωση τον περασμένο μήνα.

Η Apple εγκαινίασε πρόγραμμα έκπτωσης για την αντικατάσταση μπαταριών iPhone, προσφέροντας μείωση των τιμών από $ 79 σε $ 29 μέχρι το τέλος του έτους για κάθε συσκευή που διαθέτει φθαρμένη μπαταρία και χρειάζεται νέα μονάδα. Αυτή τη στιγμή, όμως, η Apple επικρίνεται επίσης επειδή δεν έχει αρκετές μπαταρίες σε απόθεμα για πελάτες που θέλουν να αντικατασταθούν, με το πρόγραμμα να προχωράει με έναν μάλλον αργό ρυθμό λόγω της περιορισμένης απογραφής.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS