ΑρχικήinetMicrosoft: Επιδιορθώνει κρίσιμη ευπάθεια (Mailsploit) του Office για Mac

Microsoft: Επιδιορθώνει κρίσιμη ευπάθεια (Mailsploit) του Office για Mac

Mailsploit: Ο Ιανουάριος είναι σίγουρα ένας μήνας γεμάτος σφάλματα ασφαλείας, με κορυφαίο μέχρι στιγμής το φιάσκο Meltdown και Specter. Η Microsoft με την σειρά της έχει τα δικά της τρωτά σημεία να αντιμετωπίσει συμπεριλαμβανομένου ενός σημαντικού ελαττώματος στο Office for Mac.

Γνωστή και ως Mailsploit, η ευπάθεια υπάρχει στο Microsoft Outlook για Mac ως τμήμα της έκδοσης 2016 της σουίτας παραγωγικότητας για συστήματα της Apple. Είναι καταχωρημένο στο CVE-2018-0819.

Η Microsoft αναφέρει ότι αυτή η ευπάθεια έχει δημοσιοποιηθεί και είναι αρκετά δύσκολο να γίνει exploit. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι χρήστες και οι διαχειριστές πληροφορικής θα πρέπει να καθυστερούν την επιδιόρθωση της, καθώς μια επιτυχημένη επίθεση θα μπορούσε να επιτρέψει σε κακόβουλους χρήστες να στείλουν ψεύτικα emails πραγματοποιώντας τη τακτική phishing.Mailsploit

Το παράδοξο της υπόθεσης, βέβαια, είναι ότι η Microsoft δεν έχει ενημερώσει ακόμα τα release notes του Office 2016 για Mac με σκοπό να επιβεβαιωθεί η ύπαρξη ενημερώσεων ασφαλείας για τη συγκεκριμένη ευπάθεια. Μάλιστα, αν επιχειρήσει κάποιος να κάνει κλικ στον σύνδεσμο λήψης της ενημερωμένης έκδοσης κώδικα ασφαλείας οδηγείται στη σελίδα που έχει να ενημερωθεί από τις 12 Δεκεμβρίου 2017.

Από την άλλη πλευρά, οι χρήστες του Microsoft Office για Mac που θέλουν να αναπτύξουν τα πιο πρόσφατα patches μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη μηχανή Microsoft AutoUpdate στο Office ακολουθώντας τα εξής, απλά, βήματα: Help> Check for Updates.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η ευπάθεια δεν επηρεάζει το Microsoft Office στις υπόλοιπες πλατφόρμες ή σε παλαιότερες εκδόσεις της σουίτας παραγωγικότητας, αν και διάφορες τροποποιήσεις και βελτιώσεις για το λογισμικό αποτελούν επίσης μέρος της ανάπτυξης του Patch Tuesday.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS