ΑρχικήinetΤο FBI θέλει αλλά δεν μπορεί να χακάρει τα smartphones!

Το FBI θέλει αλλά δεν μπορεί να χακάρει τα smartphones!

Το FBI υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές των backdoors σε συσκευές όπως τα smartphones και τα tablet και ο διευθυντής Christopher Wray στην ομιλία του στο Διεθνές Συνέδριο Cyber ​​Security στη Νέα Υόρκη τόνισε πόσο δύσκολο είναι για τον οργανισμό να σπάσει κρυπτογραφημένα συστήματα.

Ο Wray αποκάλυψε ότι το FBI έχει στην κατοχή του περισσότερες απο 7.775 κρυπτογραφημένες συσκευές που θέλει αλλά δεν μπορεί να χακάρει επειδή δεν διαθέτει την απαραίτητη τεχνογνωσία για να το κάνει.

Με άλλα λόγια, αυτές οι συσκευές συμμετείχαν σε διάφορες έρευνες και αποδείχθηκε ότι μπορούν να αποθηκεύσουν πληροφορίες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν τους πράκτορες του FBI στη μάχη κατά των εγκληματιών, αλλά αυτές οι πληροφορίες δεν μπορούν να εξαχθούν εξαιτίας της ισχυρής κρυπτογράφησης.FBI

«Η αδυναμία πρόσβασης σε αυτές τις συσκευές αποτελεί σημαντικό ζήτημα δημόσιας ασφάλειας και επηρεάζει τις έρευνες μας στο σύνολό τους.» τόνισε. Συνεχίζοντας υπογράμμισε τη βαρύτητα του προβλήματος το οποίο χρειάζεται προσεκτική και λογική προσέγγιση. Επίσης, η βοήθεια από τον ιδιωτικού τομέα κρίνεται μείζονος σημασίας.

Ο Wray ανέφερε επίσης μια σειρά περιπτώσεων όπου η έρευνα δεν μπορεί να προχωρήσει εξαιτίας των κρυπτογραφημένων συσκευών, συμπεριλαμβανομένης της εμπορίας ανθρώπων, της αντιτρομοκρατίας, του οργανωμένου εγκλήματος και της εξερεύνησης των παιδιών.

Ο Wray κάλεσε τις εταιρείες τεχνολογίας να βοηθήσουν στην εξεύρεση λύσης για την αντιμετώπιση αυτής της ισχυρής κρυπτογράφησης, ζητώντας ουσιαστικά ένα backdoor που θα επιτρέψει στους αρμόδιους και μόνο να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα σε αυτές τις συσκευές, εάν το χρειάζονται πραγματικά. Προφανώς, δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι αυτά τα backdoors δεν θα καταλήξουν στα χέρια των κυβερνοεγκληματιών, και αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους η βιομηχανία τεχνολογίας έχει μέχρι στιγμής αντιταχθεί σε τέτοιες προτάσεις.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS