ΑρχικήinetΗ Intel παρουσιάζει το ιπτάμενο όχημά της, Volocopter στο CES 2018

Η Intel παρουσιάζει το ιπτάμενο όχημά της, Volocopter στο CES 2018

IntelΕίτε γίνουν κάποια στιγμή τα ιπτάμενα ταξί ένας συνηθισμένος τρόπος μεταφοράς στο εγγύς μέλλον είτε όχι, φιλόδοξες εταιρείες τεχνολογίας θα συνεχίσουν να δείχνουν τα πρωτότυπά τους γι αυτό το σκοπό στον κόσμο.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Intel, Brian Krzanich, ίσως να μην είναι ένας από τους κατασκευαστές του, αλλά κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο CES, παρουσίασε την τεχνολογία του Volocopter, στο οποίο ήταν περήφανος να είναι ένας από τους πρώτους επιβάτες, τον Δεκέμβριο του 2017.

Το ιπτάμενο όχημα έμοιαζε με ένα γιγαντιαίο drone που έκανε μια μικρή πτήση μέσω τηλεχειριστηρίου στην κεντρική περιοχή της ομιλίας. Είναι ένα ηλεκτρικό πολυλειτουργικό αυτοκίνητο με χωρητικότητα δύο ατόμων. Ωστόσο, πέταξε χωρίς επιβάτες. Μπορεί να λειτουργεί χειροκίνητα, αυτόνομα ή να ελέγχεται εξ αποστάσεως.

Σε συνεργασία με τη Volocopter που ξεκίνησε πριν από χρόνια, η Intel έχει παράσχει όλες τις λύσεις ελέγχου πτήσης που απαιτούνται για να πετάξει το drone από μόνο του και να εξασφαλίσει την ασφάλεια των επιβατών του.

Σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Volocopter, Florian Reuter, το ιπτάμενο αυτοκίνητο τους είναι σαν ένας “ιπτάμενος υπερυπολογιστής που παρέχει μια ευχάριστη και ασφαλή οδήγηση”. Στεγάζει δεκάδες μικροεπεξεργαστές παρακολουθώντας τακτικά την ατμόσφαιρα για ανέμους, αναταράξεις κ.λπ.

Η τελευταία παραγωγή της γερμανικής εταιρείας είναι το Volocopter 2X. Το πολυλειτουργικό 450κιλών όχημα, αποτελείται από 18 ρότορες και είναι ικανό να πετάξει μέχρι και 17 μίλια σε μία μόνο φόρτωση με ταχύτητα πλεύσης 43 mph (μέγιστη ταχύτητα 62 mph). Προς το παρόν, το περιορισμένο εύρος μπορεί να αντισταθμιστεί χρησιμοποιώντας τις μπαταρίες που αντικαθίστανται γρήγορα.

Το Volocopter κατάφερε να πάρει άδεια οδήγησης στη Γερμανία και πραγματοποίησε αυτόνομες δοκιμές πτήσης και στο Ντουμπάι. Είναι αυτονόητο ότι θα μπορούσε να είναι αρκετός ο καιρός που χρειάζεται μέχρι να φτάσει ο Volocopter στις ΗΠΑ, καθώς θα χρειαζόταν η άδεια της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS