ΑρχικήinetΕντοπίστηκε το πρώτο Android Malware σε γλώσσα Kotlin

Εντοπίστηκε το πρώτο Android Malware σε γλώσσα Kotlin

Η εταιρεία ασφαλείας Trend Micro ανακάλυψε το πρώτο Android malware πρόγραμμα που γράφτηκε στη γλώσσα προγραμματισμού Kotlin.Kotlin

Καταγράφηκε για πρώτη φορά πριν από κάποιες μέρες, μέσα σε μια εφαρμογή Android που ήταν διαθέσιμη στο επίσημο Google Play Store. Πρόκειται για μια ψεύτικη παραλλαγή του ήδη γνωστού Swift Cleaner, που καθαρίζει junk files,cache memory και γενικά βελτιώνει την απόδοση της συσκευής σας. Το κακόβουλο λογισμικό δεν έχει ακόμα κάποιο συγκεκριμένο όνομα, αλλά η Trend Micro τo ανιχνεύει ως ANDROIDOS_BKOTKLIND.HRX. συμπεριλαμβανομένων και τριών πακέτων.

com.pho.nec.sg.app.cleanapplication

com.pho.nec.pcs

com.pho.nec.sg

Η Google απέσυρε όλες τις ψεύτικες Swift Cleaner εφαρμογές που βρέθηκαν στο Play Store.

Οι ερευνητές είπαν ότι το malware έρχεται με πολλά χαρακτηριστικά, αλλά η εφαρμογή χρησιμοποίησε λίγα. Σύμφωνα με μια έκθεση που δημοσιεύθηκε αυτή την εβδομάδα, το malware ξεγελάει τους χρήστες όταν οι ίδιοι πατάνε πάνω στις διάφορες διαφημίσεις που τους εμφανίζονται. Αφού γινόταν αυτό ήταν ικανό να εκτελέσει εντολές απομακρυσμένα, να κάνει υποκλοπή πληροφοριών, αποστολή SMS και προώθηση URL. Έως τώρα όλα τα κακόβουλα προγράμματα Android εντοπίστηκαν σε γλώσσα προγραμματισμού Java ωστόσο η εμφάνιση της Kotlin δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς η συγκεκριμένη γλώσσα έχει γίνει επίσημα η δεύτερη που υποστηρίζεται από το Android OS και πολλοί αναμένουν να γίνει η κύρια για την ανάπτυξη εφαρμογών Android τα επόμενα χρόνια.

 

Στην αναφορά της η Trend Micro παρουσιάζει και ένα νέο banking malware με όνομα FakeBank. Tο νέο malware απευθύνετε σε τραπεζικές εφαρμογές και ως τώρα εντοπίζεται μόνο σε Ρωσόφωνες χώρες. Εικάζεται ότι το FakeBank σχετίζεται με το παλιό Trojan Android Fanta SDK, το οποίο ήταν ενεργό στις αρχές του 2016. Το Fanta SDK ήταν διάσημο επειδή χρησιμοποίησε μια καινοτόμο τεχνική αλλαγής του PIN σε smartphone και στην οθόνη κλειδώματος, ενώ ταυτόχρονα αντλούσε χρήματα από τον τραπεζικό λογαριασμό του θύματος .

 

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS