ΑρχικήinetBackdoor στα switch BladeCenter και RackSwitch της Lenovo

Backdoor στα switch BladeCenter και RackSwitch της Lenovo

Οι μηχανικοί της Lenovo ανακάλυψαν ένα backdoor (CVE-2017-3765) στο firmware των RackSwitch και BladeCenter. Η κινέζικη εταιρεία δήλωσε ότι βρήκε το backdoor μετά από έναν εσωτερικό έλεγχο ασφαλείας που πραγματοποίησε, στα προϊόντα που προστέθηκαν στην λίστα της μετά από τις εξαγορές άλλων εταιρειών.

backdoor

Η Lenovo λέει ότι το backdoor επηρεάζει μόνο τα RackSwitch και BladeCenter που διαθέτουν το λειτουργικό ENOS (Enterprise Network Operating System). Το backdoor προστέθηκε στο ENOS το 2004 όταν ανέλαβε την συντήρηση του η Blade Server Switch Business Unit (BSSBU) της Nortel και από ο,τι φαίνεται παρέμεινε στο firmware ακόμα και μετά την εξαγορά της IBM από την Lenovo.

Το αποκαλούμενο “HP Backdoor” δεν είναι κάποιος κρυφός λογαριασμό, αλλά ένας μηχανισμός παράκαμψης ταυτότητας που εμφανίζεται υπό πολύ αυστηρές συνθήκες. Τα RackSwitch και BladeCenter υποστηρίζουν διάφορες μεθόδους ελέγχου ταυτότητας, μέσω SSH, Telnet, διαδικτυακού περιβάλλοντος και σειριακής κονσόλας. Ένας εισβολέας μπορεί να εκμεταλλευτεί αυτό το backdoor παρακάμπτοντας τον έλεγχο ταυτότητας όταν αυτά τα switch έχουν διάφορους μηχανισμούς ελέγχου ταυτότητας και χαρακτηριστικά ασφαλείας απενεργοποιημένα ή ακόμα και ενεργοποιημένα. “Η ύπαρξη μηχανισμών που παρακάμπτουν την αυθεντικοποίηση ή την εξουσιοδότηση είναι απαράδεκτες για τη Lenovo και δεν ακολουθούν την ασφάλεια προϊόντων ή τις πρακτικές της. Η Lenovo έχει καταργήσει αυτόν τον μηχανισμό από τον πηγαίο κώδικα του ENOS και έχει εκδώσει ενημερωμένο firmware για τα προϊόντα που επηρεάζονται.”, δήλωσε η ίδια η εταιρεία.

Οι ενημερώσεις είναι διαθέσιμες για τα νεότερα switch που φέρουν το εμπορικό σήμα της Lenovo, αλλά και για τα παλαιότερα της IBM που εξακολουθούν να κυκλοφορούν και να εκτελούν το ENOS.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS