ΑρχικήinetΝέα projects κρατούν τα Windows phones στη ζωή!

Νέα projects κρατούν τα Windows phones στη ζωή!

Τα Windows phones αποτελούν πλέον παρελθόν, με τη Microsoft να επιβεβαιώνει ότι δεν θα υπάρξουν πλέον ενημερώσεις λειτουργιών και updates ασφαλείας. Αυτό το γεγονός όμως δεν φαίνεται να πτοεί  τους φανατικούς οπαδούς της εταιρείας που μέσω διάφορων πειραματικών projects διατηρούν τις συσκευές ζωντανές.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η προσπάθεια του Gustave M. (via WL) να αποκτήσει τόσο Windows RT όσο και Windows 10 (έκδοση ARM) σε ένα Lumea 1520, το phablet της Microsoft που κάποτε κυκλοφόρησε ως η ναυαρχίδα της εταιρείας στη γραμμή τηλεφώνων των Windows. Ένα παρόμοιο project έφερε τα Windows RT σε ένα Lumia 950.Windows phones

Όλα είναι δυνατά χάρη στο Windows Phone Internals 2.3, το οποίο ανοίγει την πόρτα σε μια σειρά από νέα έργα, συμπεριλαμβανομένης της ανανεωμένης έκδοσης του Project Astoria, αν και αξίζει να σημειωθεί ότι είναι αρκετά νωρίς για να κρίνουμε αν το project είναι πετυχημένο ή όχι.

Όσον αφορά τη λειτουργικότητα αυτών των συσκευών, δεν υπάρχουν και πολλά που μπορεί να κάνει κάποιος σε windows τηλέφωνα με Windows 10 (ARM) ή Windows RT εγκατεστημένο. Σε αυτό το σημείο, για παράδειγμα, η οθόνη αφής δεν λειτουργεί και ακόμα και αν το έκανε, είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί χωρίς ποντίκι και πληκτρολόγιο, δεδομένου ότι το UI δεν έχει βελτιστοποιηθεί για μικρότερες οθόνες με είσοδο αφής.

Με λίγα λόγια, από τη συγκεκριμένη οπτική, τέτοιους είδους projects υποδηλώνουν ότι τα Windows phones μπορεί να μην έχουν πεθάνει ακόμα παρά το γεγονός ότι η Microsoft έχει εγκαταλείψει τελείως την ιδέα της κινητής πλατφόρμας.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS