ΑρχικήinetΗ δυνατότητα επαναφοράς αρχείων του OneDrive θα διευκολύνει την αποκατάσταση από ransomware

Η δυνατότητα επαναφοράς αρχείων του OneDrive θα διευκολύνει την αποκατάσταση από ransomware

αρχείωνΗ Microsoft πρόκειται σύντομα να προσθέσει μια νέα λειτουργία στην υπηρεσία αποθήκευσης cloud της που ονομάζεται OneDrive. Γνωστή ως “Επαναφορά αρχείων”, η εν λόγω δυνατότητα θα επιτρέπει στους χρήστες να επαναφέρουν τον αποθηκευτικό χώρο OneDrive σε οποιοδήποτε σημείο πίσω στο χρόνο και να ανακτήσουν αρχεία τα οποία ενδέχεται να έχουν διαγραφεί ή κρυπτογραφηθεί κατά λάθος από κάποια ransomware.

Οι λεπτομέρειες σχετικά με την επερχόμενη λειτουργία αποκατάστασης αρχείων OneDrive δημοσιεύτηκαν κατά τη διάρκεια παρουσίασης του SharePoint το Σάββατο στο Σαν Ντιέγκο από τον Stephen L Rose, τον Senior Product Manager του OneDrive for Business.

Η επαναφορά αρχείων θα μπορούσε να κυκλοφορήσει τις επόμενες δύο εβδομάδες, αλλά δεν είναι γνωστό αν θα είναι διαθέσιμη μόνο για τους χρήστες του OneDrive for Business ή για όλους τους χρήστες του OneDrive.

Φαίνεται αρκετά πανομοιότυπο με το πώς η Επαναφορά Συστήματος στα Windows μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την επαναφορά ενός Η / Υ σε μια προηγούμενη κατάσταση του συστήματος για να ανακτηθούν ρυθμίσεις συστήματος και εγκατεστημένες εφαρμογές. Η διαφορά είναι ότι η Microsoft το κάνει για τα αρχεία που είναι αποθηκευμένα στο OneDrive.

Βεβαίως οι χρήστες που έχουν τη δυνατότητα να ανακτούν εύκολα τα αρχεία τους θα τους παρακινήσουν να αυξήσουν τη χρήση των επιλογών αποθήκευσης που βασίζονται σε cloud. Παρόλο που ενδέχεται να μην προορίζεται συγκεκριμένα γι αυτό το σκοπό, η Επαναφορά αρχείων θα μπορούσε να μειώσει τα αποτελέσματα επιθέσεων ransomware που εμποδίζουν τους χρήστες να έχουν πρόσβαση στα αρχεία τους μέχρι να συμφωνήσουν να πληρώσουν ένα ποσό σαν λύτρα. Ωστόσο, οι χρήστες θα πρέπει να ενεργοποιούν το συγχρονισμό του cloud κάθε φορά, ώστε να προστίθενται τακτικά νέα αρχεία στο cloud storage τους.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS