ΑρχικήinetTab Warming: Πώς ο Firefox θα βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης στο Web;

Tab Warming: Πώς ο Firefox θα βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης στο Web;

FirefoxΗ Mozilla επεξεργάζεται μια ακόμα χρήσιμη λειτουργία για το πρόγραμμα περιήγησης ιστού ανοιχτού κώδικα Firefox. Η εταιρεία σκοπεύει να κάνει τη διαδικασία εναλλαγής καρτελών ταχύτερη για τους χρήστες και να εξοικονομήσει μερικά πολύτιμα δευτερόλεπτα κατά τη διάρκεια των περιόδων περιήγησής σας.

Ο προγραμματιστής του Mozilla, Mike Conley, περιγράφει τις λεπτομέρειες σχετικά με το Tab Warming σε μια ανάρτηση στο προσωπικό του blog. Θα βελτιώσει την εναλλαγή των καρτελών, φορτώνοντας το περιεχόμενο μιας καρτέλας προτού εμφανιστεί μπροστά στους χρήστες.

Αυτή η διεργασία θα ξεκινήσει όταν ένας χρήστης θα περάσει το δείκτη του ποντικιού πάνω από μια καρτέλα. Ο Firefox θα μαντέψει εάν ο χρήστης θα κάνει κλικ στην καρτέλα και θα φορτώσει τα περιεχόμενα στο χρόνο που πέρασε πριν από την εμφάνιση της καρτέλας του προγράμματος περιήγησης. Σε περίπτωση που ο χρήστης περνάει μόνο το ποντίκι και δεν κάνει κλικ, το μερικώς φορτωμένο περιεχόμενο θα αποσταλεί στους κάδους, μειώνοντας την κατανάλωση πόρων.

Το Tab Warming θα εξαλείψει ή θα μειώσει την αξιοσημείωτη διαφορά κατά την εναλλαγή καρτελών για βαριές ιστοσελίδες γεμάτες με κινούμενα σχέδια και άλλα πράγματα. Ίσως να μην είναι εμφανές για όλες τις ιστοσελίδες, καθώς η φόρτωση του περιεχομένου ιστού είναι ήδη αρκετά γρήγορη.

Πώς θα ενεργοποιήσετε το Tab Warming στο Firefox;

Όπως γνωρίζετε, το Tab Warming βρίσκεται υπό εξέλιξη. Έτσι, μπορείτε να δοκιμάσετε το ίδιο στο Firefox Nightly.

  1. Πηγαίνετε στο about: config. Αποδεχτείτε το προειδοποιητικό μήνυμα, αν εμφανιστεί.
  2. Αναζητείστε μια προτίμηση που ονομάζεται: browser.tabs.remote.warmup.enabled
  3. Κάντε διπλό κλικ στην επιλογή για να αλλάξετε την κατάσταση. Αλήθεια σημαίνει ότι το Tab Warming είναι ενεργοποιημένο και το Ψέματα σημαίνει ότι είναι απενεργοποιημένο.

Με το Tab Warming, θα παρατηρήσετε μια αξιοσημείωτη διαφορά ενώ αλλάζετε την καρτέλα, αλλά όχι όλη την ώρα.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS