ΑρχικήinetApple: "Από την επιβράδυνση παλαιότερων συσκευών δεν επηρεάζονται τα Macs και iPads"

Apple: “Από την επιβράδυνση παλαιότερων συσκευών δεν επηρεάζονται τα Macs και iPads”

Η Apple αναφέρει πρόσφατα ότι οι μόνες συσκευές που επηρεάζονται από την επιβράδυνση είναι τα παλαιότερα μοντέλα iPhones, αφήνοντας έτσι εκτός λίστας τα iPads, Apple Watches και τα MacBooks.

Όπως έχουμε αναφέρει αρκετές φορές στο παρελθόν, η εταιρεία αποφάσισε να μειώσει σκόπιμα την απόδοση των συσκευών της που διαθέτουν παλαιότερες μπαταρίες προκειμένου να αποφευχθεί η απροσδόκητη διακοπή της λειτουργίας τους, με αποτέλεσμα, έκτοτε, να έχει δεχτεί αρκετά μαχαίρια από τους ανταγωνιστές, την παγκόσμια αγορά αλλά και πολλούς απογοητευμένους καταναλωτές.

Η Cupertino δέχτηκε μηνύσεις από πολλές οργανώσεις και κρατικές υπηρεσίες των οποίων οι χρήστες αναγκάστηκαν να προμηθευτούν τα πιο σύγχρονα μοντέλα διότι η αντικατάσταση μπαταρίας των iPhones δεν προσέφερε καμία λύση στο πρόβλημα απόδοσης.Apple

Η Apple δήλωσε ότι η επιβράδυνση υλοποιήθηκε με τη βοήθεια των ενημερώσεων iOS και η εταιρεία διευκρινίζει τώρα σε ένα ενημερωμένο έγγραφο υποστήριξης ότι αυτή η συμπεριφορά επηρεάζει μόνο το iPhone.

Η μοναδική πρόθεση αυτής της λειτουργίας είναι να αποτρέψει την απροσδόκητη διακοπή λειτουργίας, έτσι ώστε το iPhone να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα. Αυτή η λειτουργία διαχείρισης ενέργειας αφορά αποκλειστικά το iPhone και δεν ισχύει για κανένα άλλο προϊόν της Apple.

Η εταιρεία δεν παρέχει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το γιατί τα iPads δεν επηρεάζονται από αυτή την επιβράδυνση της μπαταρίας, αλλά η GSMArena θεωρεί ότι όλα έχουν να κάνουν με τις μεγαλύτερες μπαταρίες που χρησιμοποιούνται στα δισκία. Χάρη στη μεγαλύτερη χωρητικότητα, απαιτούν φόρτιση πιο σπάνια, και αυτό οδηγεί σε μειωμένη υποβάθμιση, αν και είναι αρκετά σαφές ότι όλα εξαρτώνται από μια σειρά παραγόντων, όπως τα πρότυπα χρήσης και οι εγκατεστημένες εφαρμογές.

Εν τω μεταξύ, η Apple έχει μεγαλύτερα προβλήματα να αντιμετωπίσει. Στη Νότια Κορέα, 370.000 χρήστες iPhone έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους σε μια από τις μεγαλύτερες αγωγές εναντίον της Cupertino, ζητώντας αποζημίωση για την προγραμματισμένη επιβράδυνση.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS