ΑρχικήinetΗ Oracle κυκλοφόρησε Patches για τις Meltdown και Spectre ευπάθειες

Η Oracle κυκλοφόρησε Patches για τις Meltdown και Spectre ευπάθειες

Η Oracle είναι μια από τις εταιρείες που κυκλοφόρησε patches για τις ευπάθειες Meltdown και Spectre με την τελευταία έκδοση (16 Ιανουαρίου) να φέρνει συνολικά 237 ενημερώσεις ασφαλείας για διάφορα προϊόντα της.

Αν και δεν έχουν γνωστοποιηθεί exploits για τις συγκεκριμένες ευπάθειες, η Oracle συνιστά στους χρήστες να εγκαταστήσουν τα patches το συντομότερο δυνατόν καθώς περιλαμβάνει επιδιορθώσεις και για άλλα σφάλματα ασφαλείας.Oracle

Εξαιτίας της απειλής που προέκυψε από μια δημοφιλή επίθεση, η Oracle επιμένει ότι το Critical Patch Update δεν θα πρέπει να λείπει από κανένα σύστημα. Μέχρι την εγκατάσταση του update, για να αποφύγετε τυχόν επιθέσεις μπορείτε να μπλοκάρετε τα δικτυακά πρωτόκολλα.

Για επιθέσεις που απαιτούν ορισμένα προνόμια ή πρόσβαση σε συγκεκριμένα πακέτα, η κατάργηση των προνομίων ή η δυνατότητα πρόσβασης στα πακέτα από χρήστες που δεν χρειάζονται τα προνόμια μπορεί να συμβάλει στη μείωση του κινδύνου επιτυχούς επίθεσης. Και οι δύο προσεγγίσεις ενδέχεται να σπάσουν τη λειτουργικότητα της εφαρμογής, οπότε η Oracle συνιστά θερμά στους πελάτες να δοκιμάζουν αλλαγές σε συστήματα μη παραγωγής. Καμία από τις δύο προσεγγίσεις δεν θα πρέπει να θεωρηθεί ως μακροπρόθεσμη λύση, καθώς δεν διορθώνει το υποκείμενο πρόβλημα.

Η Intel μάλιστα συνεχάρη ολόκληρο τον κλάδο για τον τρόπο με τον οποίο ανταποκρίθηκε στις αδυναμίες Meltdown και Specter, καθώς η πλειοψηφία των εταιρειών δημοσίευσε ενημερώσεις λίγο μετά τη δημοσίευση των στοιχείων στις αρχές Ιανουαρίου.

Η ίδια η Microsoft έστειλε το δικό της σύνολο επιδιορθώσεων για χρήστες των Windows μέσω του Windows Update, ακολουθούμενη από άλλες ενημερώσεις υλικολογισμικού για διάφορες συσκευές που αποστέλλονταν αυτόματα στους πελάτες χρησιμοποιώντας την ίδια μέθοδο.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS