ΑρχικήinetH Mozilla υλοποιεί όλες τις νέες λειτουργίες του Firefox σε HTTPS

H Mozilla υλοποιεί όλες τις νέες λειτουργίες του Firefox σε HTTPS

Σε μια πρωτοποριακή δήλωση νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Mozilla ανακοίνωσε ότι όλες οι λειτουργίες που βασίζονται στο διαδίκτυο και θα περιλαμβάνονται στον Firefox στο μέλλον πρέπει να εξυπηρετούνται μόνο μέσω μιας ασφαλής σύνδεσης HTTPS.HTTPS

 

Αυτό σημαίνει ότι εάν ο Firefox προσθέσει υποστήριξη για ένα νέο χαρακτηριστικό το οποίο πραγματοποιεί επικοινωνίες μεταξύ του προγράμματος περιήγησης και ενός εξωτερικού server, αυτές οι επικοινωνίες θα πραγματοποιούνται ΜΟΝΟ μέσω HTTPS αλλιώς δεν θα τις υποστηρίζει. Η κίνηση αυτή έρχεται μετά από μια συνεχή πίεση από τους κατασκευαστές προγραμμάτων περιήγησης για να αναγκάσουν τους ιδιοκτήτες ιστότοπων και προγραμματιστές να υιοθετήσουν την ασφαλή σύνδεση ως προεπιλεγμένη κατάσταση για την ιστοσελίδα τους.

Σχεδόν το 65% των ιστοσελίδων που φορτώθηκαν από τον Firefox το Νοέμβριο 2017 χρησιμοποίησαν το HTTPS, σε σύγκριση με το 45% στο τέλος του 2016, σύμφωνα με το Let’s Encrypt Project. Η Google από την άλλη δεν ανακοίνωσε ποτέ κάποιον κανόνα ο οποίος να αναφέρει πως όλα τα νέα χαρακτηριστικά πρέπει να λειτουργούν μέσω ασφαλής σύνδεσης, παρόλα αυτά  οι μηχανικοί της δημιουργούν νέα χαρακτηριστικά και λειτουργίες για τον Chrome, τα οποία λειτουργούν μόνο σε ασφαλή περιβάλλον.

Εκτός από την επιβολή ενός κανόνα μόνο για HTTPS, η Mozilla θέλει να τονίσει και στους διάφορους προγραμματιστές ιστοσελίδων να δίνουν περισσότερη έμφαση στα θέματα ασφάλειας. Ως εκ τούτου, η Mozilla σχεδιάζει να προσθέσει εργαλεία προγραμματισμού σε μελλοντικές εκδόσεις του Firefox για να επιτρέψει τη δοκιμή συνδέσεων με η χωρίς HTTPS. Αυτό θα βοηθήσει τους προγραμματιστές να αναπτύξουν HTTPS-friendly ιστότοπους και εφαρμογές ακόμα και για παλαιότερες λειτουργίες όπως (WebVR, API Payment Request, κ.λπ).

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS