ΑρχικήinetHuawei WiFi Q2: Η νέα λύση στην σύνδεση δικτυακών συσκευών σε οικία

Huawei WiFi Q2: Η νέα λύση στην σύνδεση δικτυακών συσκευών σε οικία

Τα whole-home Wi-Fi δίκτυα έχουν  ταχεία ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια. Σχεδόν όλοι οι προμηθευτές των συστημάτων δικτύωσης έχουν ένα η περισσότερα προϊόντα για οικιακές λύσεις. Στο CES 2018, η Huawei παρουσίασε το WiFi Q2 Whole-Home Wi-Fi Solution. Η Huawei είναι κολοσσός στην αγορά προϊόντων δικτύωσης ωστόσο η παρουσία της στην αγορά της Βόρειας Αμερικής είναι ακόμα μικρή.Huawei

 

Το 2016, η Huawei εισήγαγε τον δρομολογητή Q1 με ενσωματωμένο Wi-Fi Powerline και χρησιμοποίησε το HomePlug AV (200 Mbps) ως backhaul. Η νέα συσκευή μοιάζει αρκετά με τα Netgear Orbi ωστόσο από μέσα είναι αρκετά διαφορετική. Σε αντίθεση με άλλους προμηθευτές που χρησιμοποιούν παρόμοιο υλικό τόσο για τον βασικό / κεντρικό δρομολογητή όσο και για τα extender του η Huawei χρησιμοποιεί εντελώς διαφορετικές πλατφόρμες για τα δύο. Ο κύριος δρομολογητής αποτελείται από 2×2 802.11ac + 1 Gbps  G.hn PLC, χρησιμοποιώντας την Realtek RTL8197FS στα 2,4 GHz και τη Realtek RTL8812B για τα 5 GHz. Το chipset επίσης που περιέχει (Hisilicon Hi5630) δείχνει και την μεγάλη αναβάθμιση του Q2 από το Q1.

To Wifi Extender του, από την άλλη πλευρά, είναι μια εξολοκλήρου κατασκευή της HiSilicon, με εκπομπή στα 2,5 και 5Ghz. Τα κανάλια στα 5GHz προορίζονται κυρίως για τους χρήστες με gaming απαιτήσεις και για εφαρμογές με αυξημένη κίνηση δεδομένων. Το σύστημα υποστηρίζει εξισορρόπηση δικτυακού φόρτου και μπορεί να αλλάξει αυτόματα από τα 2,4Ghz στα 5Ghz και αντίστροφα ανάλογα με την ποιότητα σύνδεσης του PLC και του δικτύου Wi-Fi.

 

Είναι σαφές ότι η G.hn θα είναι η επιλεγμένη τεχνολογία για σκοπούς PLC backhaul σε συστήματα δικτύωσης σε ολόκληρο το σπίτι. Ωστόσο, η απουσία υποστήριξης της από προμηθευτές υψηλού προφίλ  όπως Qualcomm και Broadcom αποτελεί ένα ζήτημα.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS