ΑρχικήinetMicrosoft: Επιδιορθώνει AMD σφάλματα στα Windows 10 Redstone 4

Microsoft: Επιδιορθώνει AMD σφάλματα στα Windows 10 Redstone 4

Η Microsoft ανακοίνωσε πρόσφατα ότι έχει επιδιορθώσει προβλήματα με τα συστήματα AMD για χρήστες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Windows Insider, ανακαλώντας έτσι έναν περιορισμό που εμπόδισε τους υπολογιστές με τέτοιο υλικό από τη λήψη των Windows 10 build 17074.

Οι διορθώσεις Meltdown και Specter που κυκλοφόρησαν στις αρχές Ιανουαρίου προκάλεσαν αρκετά προβλήματα σε υπολογιστές Windows με chipset AMD, συμπεριλαμβανομένων αποτυχιών εκκίνησης και BSOD. Η Microsoft ανέστειλε τις ενημερώσεις για όλες τις επηρεασμένες διαμορφώσεις και μπλόκαρε τα συστήματα που έχουν εγγραφεί στο πρόγραμμα Insider για να μην μπορούν να λάβουν νέα builds.Windows 10

Η εταιρεία ανακοίνωσε σήμερα ότι ο περιορισμός δεν είναι πλέον σε ισχύ, καθώς όλα τα αναφερθέντα σφάλματα που επηρεάζουν τα μηχανήματα AMD που προσπαθούν να κατεβάσουν και τις δύο ενημερώσεις ασφαλείας για τα τρωτά σημεία Meltdown και Specter και τα νέα builds των Windows 10 Redstone 4 έχουν επιδιορθωθεί.

Το νέο build 17074.1002 προωθείται μέσω του Windows Update ως αθροιστική ενημερωμένη έκδοση. Μόνο οι χρήστες του Fast ring με AMD chipsets μπορούν να το αποκτήσουν ενώ όλοι οι υπόλοιποι μπορούν να το κάνουν download στις 11 Ιανουαρίου.

Τα Windows 10 Redstone 4 βρίσκονται ήδη σε προχωρημένα στάδια ανάπτυξης και θα πρέπει να οριστικοποιηθούν τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους, προτού κυκλοφορήσουν στο δακτύλιο παραγωγής τον Απρίλιο.

Πιθανότατα, τα Windows 10 RS4 θα είναι γνωστά ως έκδοση 1803 και θα κυκλοφορήσουν αρχικά σε μορφή RTM. Ακριβώς όπως συνέβη και με την προηγούμενη έκδοση (Update Fall Creators), η ανάπτυξη θα πραγματοποιηθεί σταδιακά, καθώς η τηλεμετρία σε θέματα συμβατότητας υλικού και λογισμικού συλλέγεται ακόμα και τα patches αποστέλλονται σταδιακά πριν από το τελικό build.

.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS