ΑρχικήinetΤα νέα μοντέλα iPhone ξεφορτώνονται την εγκοπή της οθόνης

Τα νέα μοντέλα iPhone ξεφορτώνονται την εγκοπή της οθόνης

Η οθόνη του iPhone X, η οποία έχει λάβει θετικά σχόλια για την ποιότητα και την απόδοσή της, κατασκευάζεται από τη Samsung, αλλά έχει ένα πολύ αμφιλεγόμενο χαρακτηριστικό, την εγκοπή.

Τοποθετημένη στο επάνω μέρος της οθόνης, η εγκοπή ήταν ο τρόπος της Apple για να αφαιρέσει τα πλαίσια της οθόνης, αλλά εξακολουθεί εμπρόσθια να υπάρχει κάμερα selfie και το Face ID. Η Samsung φαίνεται να βρίσκει την λύση στο πρόβλημα για άλλη μια φορά, καθώς οι Νότιο Κορεάτες ανακάλυψαν έναν εύκολο τρόπο να απαλλαγούμε από την εγκοπή.

Ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που ανακαλύφθηκε πρόσφατα δείχνει ότι είναι εφικτό να αφαιρεθεί η εγκοπή του iPhone X δημιουργώντας τρύπες στην οθόνη και με αυτόν τον τρόπο επιτρέπεται η ύπαρξη τεχνολογιών όπως της κάμερας.iPhone

Η Samsung αναφέρει ότι αυτή η μέθοδος επιτρέπει τη δημιουργία μιας οθόνης edge-to-edge.  Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχουν στεφάνες και εγκοπή καθώς όλο το υλικό θα ενσωματωθεί άμεσα στην οθόνη μέσω των εν λόγω οπών.

Αν και όλα φαίνονται ιδανικά, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι. Υπάρχουν ακόμα ερωτήματα και ένα από αυτά αφορά το αν θα υπήρχαν ανενεργά τμήματα στην οθόνη σε εκείνους τους χώρους όπου θα βρίσκονται οι οπές.

Όπως συμβαίνει με όλα όσα βρίσκονται ακόμα στο στάδιο των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι η τεχνολογία αυτή θα μπορούσε ποτέ να φτάσει στην παραγωγή και τα έγγραφα δείχνουν ότι η Samsung τα καταχώρησε στην Νότια Κορέα τον Ιούλιο και τον Οκτώβριο του 2016.

Παραμένει να δούμε πώς θα φαίνονται τα μελλοντικά μοντέλα της Samsung, αλλά και όλα τα μοντέλα iPhone του νέου έτους που θα διαθέτουν την εγκοπή, καθώς η Apple θέλει να κάνει το Face ID διαθέσιμο σε όλες τις συσκευές.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS