ΑρχικήinetΤο 75% των υπολογιστών δεν έχουν λάβει ενημερώσεις για Meltdown & Spectre

Το 75% των υπολογιστών δεν έχουν λάβει ενημερώσεις για Meltdown & Spectre

Η Intel υποσχέθηκε να κυκλοφορήσει τις ενημερωτικές εκδόσεις Meltdown & Specter για το 90% των υπολογιστών μέχρι το τέλος της εβδομάδας, αλλά αποδεικνύεται ότι παρά τις διαθέσιμες ενημερώσεις, οι οργανώσεις δεν ενδιαφέρονται πολύ για την ασφάλεια των υπολογιστών τους.

Πρόσφατη έρευνα αποκαλύπτει ότι λιγότερο από το 26% των συστημάτων που διαχειρίζονται οι επαγγελματίες πληροφορικής και ασφάλειας έλαβαν τις ενημερώσεις Meltdown και Specter, ενώ μόνο το 4% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι εγκαταστάθηκαν σε όλα τα μηχανήματά τους.

Το 46% των οργανισμών που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν ότι δεν γνώριζαν ότι για την ανάπτυξη των Meltdown και Specter patches τα antivirus θα πρέπει να είναι συμβατά και ότι απαιτείται ένα κλειδί μητρώου για την αντιμετώπισή τους.Meltdown

Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν οργανώσεις οι οποίες ενημερώθηκαν από τους προμηθευτές antivirus για την προσθήκη του κλειδιού μητρώου, αλλά δεν το έκαναν. Όχι λιγότερο από το 59% των ερωτηθέντων εξέφρασε τουλάχιστον κάποια ανησυχία ότι η ενέργεια αυτή μπορεί να προκαλέσει προβλήματα.

Η Microsoft δημοσίευσε επίσης ένα Meltdown και Specter PowerShell script για να βοηθήσει τους διαχειριστές συστημάτων να καθορίσουν αν απαιτείται ή όχι η επιδιόρθωση, αλλά μόνο το 41% των IT επαγγελματιών δήλωσε ότι είχε ενημερωθεί επί του θέματος. Τελικά, το 80% των ερωτηθέντων ισχυρίστηκε ότι η διαδικασία ενημέρωσης δεν ήταν απολύτως σαφής και αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους πολλά συστήματα έχουν παραμείνει χωρίς patches.

Η Microsoft έχει ήδη αποστείλει ενημερώσεις Meltdown και Specter μέσω του Windows Update για όλες τις υποστηριζόμενες εκδόσεις των Windows, καθώς και ενημερώσεις υλικολογισμικού για τις δικές της Surface συσκευές. Η πλειοψηφία των κατασκευαστικών εταιρειών δημοσίευσε επίσης ενημερώσεις κώδικα, τόσο για desktops όσο και για κινητές συσκευές.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS