ΑρχικήinetΗ Apple τάσσεται υπέρ της Microsoft στη νομική διαμάχη της με τις...

Η Apple τάσσεται υπέρ της Microsoft στη νομική διαμάχη της με τις ΗΠΑ

Η Apple είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες που συμπαραστάθηκαν στη Microsoft στη νομική διαμάχη της κατά του Υπουργείου Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών σχετικά με ένα παγκόσμιο ένταλμα έρευνας.

Για όσους από εσάς τυχαίνει να μην γνωρίζεται, η Microsoft έχει έρθει αντιμέτωπη με μια κυβερνητική απόφαση των ΗΠΑ που υποχρεώνει όλες τις εταιρείες να παρέχουν πρόσβαση σε πληροφορίες που ανήκουν σε ξένους πελάτες και αποθηκεύονται στα κέντρα δεδομένων που δεν βρίσκονται στις Ηνωμένες Πολιτείες.Microsoft

Ο γίγαντας του λογισμικού απαιτείται σε μια τέτοια περίπτωση να παραδώσει δεδομένα από έναν διακομιστή στην Ιρλανδία με αποτέλεσμα να παραβιαστούν οι ιρλανδικοί νόμοι για την προστασία των δεδομένων και να δοθεί στην κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών πρόσβαση σε λεπτομέρειες για όλους τους πελάτες της Microsoft, ανεξάρτητα από τον τόπο κατοικίας τους.

Ο Πρόεδρος και Chief Legal Officer της Microsoft, Brad Smith, αποκάλυψε ότι 23 σύντομες ανακοινώσεις κατά της απόφασης αυτής υπογράφηκαν από 289 διαφορετικές ομάδες και άτομα σε 37 χώρες. Χρησιμοποίησε μάλιστα σχόλια από εμπειρογνώμονες σε θέματα ιδιωτικού απορρήτου και κυβερνητικούς αξιωματούχους για την υπεράσπιση της εταιρείας του.

Ο Smith υπογράμμισε ότι η έγκριση της κυβερνητικής απόφασης θα ανοίξει ουσιαστικά τις πόρτες για την πρόσβαση σε πληροφορίες πελατών παγκοσμίως, γεγονός που θα οδηγήσει τελικά σε κανένα ιδιωτικό απόρρητο για τους Αμερικάνους πολίτες.

Το Ανώτατο Δικαστήριο θα αποφασίσει για την υπόθεση της Microsoft τον επόμενο μήνα. Άλλοι οργανισμοί που υποστηρίζουν τη Microsoft στη νομική διαμάχη είναι: CNN, Fox News, Dropbox, Cisco, Salesforce, HP, Verizon και IBM.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS