ΑρχικήinetΟ Firefox 58.0 "Quantum" έρχεται με ταχύτερους ρυθμούς φόρτωσης σελίδας και streaming...

Ο Firefox 58.0 “Quantum” έρχεται με ταχύτερους ρυθμούς φόρτωσης σελίδας και streaming compilation

QuantumΤον Νοέμβριο του 2017, η Mozilla ξεκίνησε το πρόγραμμα περιήγησης ιστού Firefox 57 που ονομαζόταν επίσης Firefox Quantum. Δημιουργήθηκε ως ισχυρός ανταγωνιστής του  Chrome και έγινε σύγκριση και των δύο προγραμμάτων περιήγησης για να μπορούμε να αποκτήσουμε μια καλύτερη ιδέα. Αλλά, η ιστορία δεν τελειώνει εδώ. Η Mozilla συνεχίζει να βελτιώνει το έργο της για να προσφέρει καλύτερες επιδόσεις με κάθε νέα έκδοση.

Ο Firefox 58 είναι εδώ, με ενημερώσεις WebAssembly

Ενώ η Mozilla δεν ανακοίνωσε ακόμη την κυκλοφορία του Firefox 58 με τη μορφή ανάρτησης στο blog της, τα επίσημα αρχεία εγκατάστασης είναι διαθέσιμα για λήψη, από τους διακομιστές λήψης της εταιρείας. Μπορείτε να επισκεφθείτε αυτόν τον σύνδεσμο και να επιλέξετε την κατάλληλη έκδοση και πλατφόρμα, εάν ανυπομονείτε να δείτε τα νέα χαρακτηριστικά του Firefox 58.

Μια μεγάλη αλλαγή σε αυτό το πρόγραμμα περιήγησης ανοιχτού κώδικα έρχεται με τη μορφή streaming compilation. Επιτρέπει στο πρόγραμμα περιήγησης να «μεταφράσει» τον κώδικα ενώ εξακολουθεί να μεταφορτώνεται. Η άλλη αλλαγή είναι ένας νέος αποκωδικοποιητής 2 επιπέδων, που μεταφράζει κώδικα 10-15 φορές πιο γρήγορα.

Σύμφωνα με τις δοκιμές της Mozilla στην επιφάνεια εργασίας, το πρόγραμμα περιήγησης μπορεί να μεταφράσει 30-60 MB κώδικα WebAssembly / δευτερόλεπτο. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η ταχύτητα είναι μεγαλύτερη από την ταχύτητα παράδοσης πακέτων. Εξασφαλίζει ότι ο κώδικας εκτελείται από το πρόγραμμα περιήγησης ιστού αμέσως μόλις ληφθεί.

Νωρίτερα, ο κύριος περιορισμός στην απόδοση του ιστού ήταν το δίκτυο. Σήμερα, αυτή η συμφόρηση είναι η CPU και το κύριο νήμα. Στο Firefox 58, το βάρος αυτό αφαιρείται από το κύριο νήμα και ο χρόνος της CPU χρησιμοποιείται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

“Με το WebAssembly, θα χρειαστεί λιγότερη δουλειά για να ξεκινήσετε. Η αποκωδικοποίηση του WebAssembly είναι πολύ απλούστερη και ταχύτερη από την ανάλυση του JavaScript. Και αυτή η αποκωδικοποίηση και η σύνταξη μπορούν να χωριστούν σε πολλαπλά θέματα “, εξηγεί η Mozilla.

Εσείς ποιο πρόγραμμα περιήγησης προτιμάτε;

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS