ΑρχικήinetΟ Opera αναβαθμίζεται με περισσότερες επιδιορθώσεις σφαλμάτων

Ο Opera αναβαθμίζεται με περισσότερες επιδιορθώσεις σφαλμάτων

Opera: Αν νομίζατε ότι το φιάσκο με τα τρωτά σημεία Meltdown και Specter τελείωσε, κάνετε μεγάλο λάθος. Ειδικά όταν η ίδια η Intel αναγνωρίζει ότι οι δικές της διορθώσεις είναι σκέτη αποτυχία.

Ευτυχώς όμως, η αντίδραση των υπόλοιπων εταιρειών του κλάδου ήταν πολύ πιο εύστοχη εφόσον κατάφεραν να δημιουργήσουν τα κατάλληλα patches για τα τρωτά σημεία Meltdown και Specter πριν να είναι πολύ αργά.

Μερικές εταιρείες, όπως η Opera εξακολουθούν να επικεντρώνονται στη βελτίωση της εμπειρίας μετά την παράδοση των επιδιορθώσεων σε μια προσπάθεια να διασφαλιστεί ότι δεν ελλοχεύει άλλος κίνδυνος επίθεσης για τους χρήστες.Opera

Το πρόγραμμα περιήγησης Opera 50.0.2762.67, το οποίο είναι μέρος του σταθερού καναλιού, εισάγει νέες διορθώσεις Specter που υποτίθεται ότι δυσκολεύουν τον hacker να θέσει σε κίνδυνο έναν υπολογιστή μόλις φορτωθεί ένας κακόβουλος ιστότοπος σε αυτήν την εφαρμογή.

Η εταιρεία εξηγεί ότι αυτό που κάνει η νέα έκδοση είναι ο καθορισμός ενός χρόνου υψηλής ακρίβειας για performance.now (), το οποίο είναι λίγο πολύ η ίδια πρακτική που άλλα προγράμματα περιήγησης προγραμματιστών, όπως της Microsoft και της Mozilla, χρησιμοποιούν για να αποτρέψουν επιθέσεις.

Σημειώστε ότι η εταιρεία δήλωσε ότι οι επιθέσεις θα είναι «πολύ πιο σκληρές και λιγότερο αποτελεσματικές», γι ‘αυτό συνιστάται να παραμείνετε μακριά από ιστότοπους που δεν εμπιστεύεστε και αποστέλλονται από άγνωστες πηγές.

Η Opera αναφέρει επίσης ότι θα υπάρξουν περαιτέρω μετριασμοί με το Opera 51, προσθέτοντας ότι η πλήρης εξάλειψη των τρωτών σημείων Meltdown και Specter είναι κάτι που δεν θα συμβεί εν μία νυκτί.

Αν δεν έχετε ενημερώσει το πρόγραμμα περιήγησής σας ακόμα, μπορείτε να κάνετε λήψη του Opera για Windows, Linux και Mac για να βεβαιωθείτε ότι έχετε εγκαταστήσει και τα πιο πρόσφατα patches.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS