ΑρχικήinetΠάνω από το 90% των χρηστών Gmail εξακολουθεί να μην χρησιμοποιεί έλεγχο...

Πάνω από το 90% των χρηστών Gmail εξακολουθεί να μην χρησιμοποιεί έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων

ταυτότηταςΈνας μηχανικός της Google αποκάλυψε ότι πάνω από το 90% των ενεργών λογαριασμών Gmail δεν χρησιμοποιούν έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων (2FA), αναφέρει το The Register. Δεδομένης της χαμηλής απορρόφησης, το The Register ρώτησε τον μηχανικό λογισμικού της Google, Grzegorz Milka γιατί ο 2FA δεν είναι υποχρεωτικός για όλους τους λογαριασμούς του Gmail. Ο Milka το αποδίδει στην χρησιμότητά του, προσθέτοντας ότι «πρόκειται για το πόσοι άνθρωποι θα επέλεγαν μια διαφορετική πλατφόρμα αν τους αναγκάσουμε να χρησιμοποιήσουν πρόσθετη ασφάλεια». Η στατιστική παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια μιας παρουσίασης στο συνέδριο ασφαλείας του Usenix Enigma 2018 στην Καλιφόρνια.

Ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων είναι ένα εργαλείο ασφαλείας που απαιτεί έναν κωδικό πρόσβασης χρήστη καθώς και μια πρόσθετη μορφή εξουσιοδότησης. Προσθέτει ένα επιπλέον επίπεδο ασφαλείας, εάν έχει κλαπεί ο κωδικός πρόσβασής σας ή χρησιμοποιείτε τον ίδιο κωδικό πρόσβασης για πολλούς ιστότοπους. Η Google προσφέρει 2FA μέσω κωδικού που αποστέλλεται στο τηλέφωνό σας μέσω μηνυμάτων, φωνητικής κλήσης, εφαρμογής για κινητά ή μέσω κλειδιού ασφαλείας που έχει εισαχθεί στη θύρα USB του υπολογιστή σας.

Το The Register αναφέρει ότι περισσότερο από το 10 τοις εκατό των χρηστών που προσπαθούν να ενεργοποιήσουν το 2FA της Google αντιμετωπίζουν προβλήματα στην εισαγωγή του κωδικού πρόσβασης που στέλνεται μέσω SMS. Παρόλο που το 2FA παρέχει ουσιαστική προστασία και οι περισσότεροι ιστότοποι προσφέρουν 2FA, έχουν όρια και μέθοδοι όπως ο έλεγχος ταυτότητας μέσω SMS είναι ευκολότερο να χακαριστούν σε σχέση με ένα hardware token. Η Google δήλωσε στο παρελθόν ότι σχεδιάζει να αναβαθμίσει το εργαλείο επαλήθευσης ταυτότητας δύο παραγόντων μετά από hacking σε δημοφιλή προφίλ, αλλά αυτή η νέα υπηρεσία θα απευθύνεται σε όσους χρειάζονται πρόσθετη ασφάλεια όπως πολιτικοί και στελέχη.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS