ΑρχικήinetΗ ενημέρωση του Firefox Quantum θα εμποδίσει τους ιστότοπους να σας παρακολουθούν...

Η ενημέρωση του Firefox Quantum θα εμποδίσει τους ιστότοπους να σας παρακολουθούν 24/7

Το γρήγορο πρόγραμμα περιήγησης Firefox Quantum της Mozilla, έγινε μεγάλη επιτυχία, όταν κυκλοφόρησε το Νοέμβριο.

FirefoxΤην Τρίτη, η Mozilla κυκλοφόρησε μια ενημερωμένη έκδοση για το πρόγραμμα περιήγησής της, που ονομάζεται Firefox 58. Το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό της είναι η προστασία που σας παρέχει από παρακολούθηση 24/7 ή αλλιώς το Tracking Protection.

Το πρόγραμμα περιήγησης Firefox ήταν ένα από τα πρώτα που εισήγαγε προστασία από παρακολούθηση το 2015. Το χαρακτηριστικό, όταν ενεργοποιήθηκε, εμπόδισε δυναμικά τις διαφημίσεις, τους trackers ανάλυσης καθώς και τα κουμπιά κοινής χρήσης που καταγράφουν τη συμπεριφορά των χρηστών στους ιστότοπους.

Προηγουμένως, έπρεπε να χρησιμοποιείτε το Private Browsing (το ισοδύναμο του Firefox για το Incognito των Windows) για να ενεργοποιήσετε το Tracking Protection. Μόλις όμως πραγματοποιήσετε λήψη της σημερινής ενημέρωσης, μπορείτε να ενεργοποιήσετε το Tracking Protection, ώστε να είναι πάντα ενεργοποιημένο, ανεξάρτητα από τη λειτουργία περιήγησης.

Για να ενεργοποιήσετε το Tracking Protection 24/7, επιλέξτε το “Preferences”, κάντε κλικ στην επιλογή “Privacy and Security” και στη συνέχεια επιλέξτε “Always” στην ενότητα “Tracking Protection”.

Η Mozilla ισχυρίζεται επίσης ότι οι ιστοσελίδες φορτώνονται πιο γρήγορα όταν οι trackers είναι απενεργοποιημένοι. Έτσι, ακόμη και αν δεν ανησυχείτε για τις καθυστερήσεις φόρτωσης των ιστότοπων, θα πρέπει να δώσετε σε αυτόν τον περιηγητή μια ευκαιρία.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS