ΑρχικήinetSamsung Exynos 9810 : Έτοιμος να συναγωνιστεί την Apple

Samsung Exynos 9810 : Έτοιμος να συναγωνιστεί την Apple

Τα τελευταία χρόνια, μία εταιρεία φαίνεται πως κυριάρχησε στην απόδοση single-thread ARM chipsets: η Apple. Ενώ οι εταιρείες όπως η Qualcomm, η Samsung και η MediaTek επιδιώκουν να φτιάχνουν CPU με πολλούς πυρήνες, η Apple διατηρεί σχεδόν την ίδια κατεύθυνση και συνεχίζει να φτιάχνει 2-πύρηνους και 4-πύρηνους επεξεργαστές με υψηλές όμως αποδόσεις(εξαίρεση αποτελεί ο νέος A11 που είναι 6-πύρηνος). Φέτος όμως, ενδέχεται να αντιμετωπίσει ένα νέο ανταγωνιστή στον χώρο των επεξεργαστών χάρη στην νέα αρχιτεκτονική M3 της Samsung και τον Samsung Exynos 9810 SoC. Aς δούμε κάποια από τα χαρακτηριστικά του:Exynos 9810

 

  • Deep Learning: Ο Exynos 9810 εισάγει εξελιγμένες λειτουργίες για να βελτιώσει την εμπειρία των χρηστών με το λογισμικό που βασίζεται σε deep-learning. Αυτή η τεχνολογία επιτρέπει στον επεξεργαστή να εντοπίζει με ακρίβεια αντικείμενα ή πρόσωπα στις φωτογραφίες για γρήγορη αναζήτηση εικόνων ή την κατηγοριοποίηση τους. Επιπλέον, ο Exynos 9810 επιτρέπει τη λειτουργία ανίχνευσης βάθους για τη σάρωση του προσώπου του χρήστη σε 3D παρέχοντας έτσι ισχυρή ασφάλεια κατά το ξεκλείδωμα μιας συσκευής με το πρόσωπο.
  • Processing Power: Ο Exynos 9810 διαθέτει μια αναβαθμισμένη και βελτιστοποιημένη μνήμη cache. Με ταχύτητα ρολογιού έως 2.9GHz, η προσαρμοσμένη CPU 3ης γενιάς προσφέρει υψηλότερη υπολογιστική ισχύ και οι επιδόσεις σε εφαρμογές που χρειάζονται έναν η πολλούς πυρήνες βελτιώνονται γύρω στο 40% σε σύγκριση με τον προκάτοχό της. Αξιοσημείωτο είναι ότι ο Exynos 9810 είναι φτιαγμένος πάνω στην αρχιτεκτονική 2ης γενιάς 10nm FinFET για να παρέχει ισχυρή απόδοση με λιγότερη ενέργεια.
  • LTE Modem: Το συγκεκριμένο υποστηρίζει την κατηγορία 18 με 6CA (carrier aggregation) για downlink και 2CA για uplink. Με την ταχύτητα download μέχρι και 1.2Gbps και upload στα 200Mbps, το Exynos 9810 επιτρέπει streaming υψηλής ποιότητας καθώς και VR.
  • Multimedia: Ο Exynos 9810 υποστηρίζει εγγραφή και αναπαραγωγή βίντεο 4K UHD με ταχύτητα καρέ έως 120fps. Επιπλέον, ο προηγμένος κωδικοποιητής MFC υποστηρίζει τα 10-bit HEVC και VP9 codecs που μπορούν να αποδώσουν 1.024 διαφορετικούς τόνους για κάθε κύριο χρώμα (κόκκινο, πράσινο και μπλε). Τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, το σύστημα ήχου αναβαθμίζεται και προσφέρει ποιότητα έως 32bit / 384kHz και χαμηλή κατανάλωση ενέργειας.
  • Graphic Performance: Το Exynos 9810 διαθέτει την τελευταία ARM Mali-G72 GPU που φέρνει πιο ρεαλιστικά γραφικά με 20% ισχυρότερη απόδοση από εκείνη του προκατόχου του. Η GPU βασίζεται στην αρχιτεκτονική Bifrost δεύτερης γενιάς ARM που προορίζεται για υψηλές επιδόσεις με χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας.
  • Security: Ο Exynos 9810 επιτρέπει την ασφαλή χρήση του smartphone σας προσθέτοντας ισχυρά χαρακτηριστικά ασφαλείας. Προστατεύει το λειτουργικό σας από μια κακόβουλη επίθεση, συνδυάζοντας τη δυαδική κρυπτογράφηση με την ενισχυμένη κρυπτογράφηση DRAM. Διαθέτει επίσης firewalls που απομονώνουν τα εσωτερικά υποσυστήματα μεταξύ τους. Για παράδειγμα, με την εγκατάσταση ενός τείχους προστασίας γύρω από το μόντεμ ή το υποσύστημα Wi-Fi, ο επεξεργαστής μπορεί να προστατεύσει το κύριο σύστημα από μη εξουσιοδοτημένη απομακρυσμένη πρόσβαση μέσω μόντεμ ή Wi-Fi.

 

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS