ΑρχικήinetMalwarebytes Report: Ρεκόρ επιθέσεων από Ransomware το 2017

Malwarebytes Report: Ρεκόρ επιθέσεων από Ransomware το 2017

Μια αναφορά από την εταιρεία ασφάλειας ηλεκτρονικών υπολογιστών Malwarebytes αποκαλύπτει ότι τα ransomware, adware και cryptojacking ήταν οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες στον χώρο τον κυβερνοεπιθέσεων για το 2017. Malwarebytes

 

Τα στοιχεία που συλλέγονται από τα προϊόντα ασφαλείας της εταιρείας αποκαλύπτουν αύξηση σχεδόν σε όλες τις κατηγορίες εγκληματικότητας στον κυβερνοχώρο, ενώ το 2017 είναι ένα πολύ επιτυχημένο έτος για όλους τους προγραμματιστές κακόβουλου λογισμικού, και phishing campaigns.

Σύμφωνα με την αναφορά της Malwarebytes οι επιθέσεις ransomware ενάντια σε ιδιώτες αυξήθηκαν κατά 95% ενώ ενάντια σε εταιρείες πάνω από 90%.

Από όλο το 2017, ο μήνας Σεπτέμβριος ήταν ο πιο ενεργός, ενώ τη περίοδος από τον Ιούλιο του 2017 έως το Σεπτέμβριο του 2017 έδειξε αύξηση κατά 700% στις επιθέσεις ransomware, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2016. Η εταιρεία ασφάλειας λέει ότι οι περισσότερες από τις ανιχνεύσεις ransomware προήλθαν από τα WannaCry, Locky, Cerber, και GlobeImposter. Παρόλα αυτά, τα ransomware που εξαπλώνονταν με αυτόματο τρόπο δεν ήταν τόσο μεγάλο πρόβλημα αφού οι περισσότερες μολύνσεις προήλθαν από τις καθημερινές καμπάνιες σε spam email και exploit kits.

Όπως ανέφερε η ίδια “Στην αρχή του έτους η κατηγορία ransomware φαινόταν ότι θα είναι η κύρια επιλογή επίθεσης σε εταιρείες, ωστόσο, τα τελευταία στοιχεία  δείχνουν μια μείωση τους. Στην πραγματικότητα, πολλοί μηχανισμοί διανομής κακόβουλου λογισμικού είτε έχουν επιστρέψει στα παλαιά φαβορί, όπως τα banking Trojans και spywares, είτε έχουν μεταφερθεί στη νεότερη τάση του cryptocurrency mining”.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε κάποια στοιχεία από την αναφορά της Malwarebytes:

  • Η Malwarebytes μπλόκαρε κατά μέσο όρο 8 εκατομμύρια απόπειρες cryptojacking ανά ημέρα .
  • Το δεύτερο εξάμηνο του έτους σημειώθηκε αύξηση κατά 102% στις ανιχνεύσεις τραπεζικών ιών.
  • Τα Adware έγιναν η κορυφαία απειλή για τους οικιακούς χρήστες το 2017.
  • Οι Hijackers έγιναν η πρώτη απειλή για τους χρήστες των επιχειρήσεων το 2017.
  • Ο αριθμός των Adware αυξήθηκε, αλλά μειώθηκε ο αριθμός των προγραμματιστώ του.
  • Τα Adware αντιπροσωπεύουν σήμερα σχεδόν το 40% των ανιχνεύσεων για τους πελάτες της Malwarebytes.
  • Τα Exploit Kits μειώθηκαν όταν εμφανίστηκαν τα malspam.
  • Το 2017 παρουσιάστηκε πολύ μικρή ανάπτυξη στα Exploit Kits.
  • Δεδομένου ότι η τιμή του Bitcoin αυξήθηκε, σημειώθηκε άνοδος και στις απάτες που σχετίζονται με το Bitcoin, ειδικά προς το τέλος του 2017.
  • Τα Spyware είχαν ανοδική τάση στις επιθέσεις από κακόβουλους χρήστες.

 

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS