ΑρχικήinetLinux Kernel 4.15: Επίσημη κυκλοφορία με patches για Meltdown & Spectre

Linux Kernel 4.15: Επίσημη κυκλοφορία με patches για Meltdown & Spectre

Linux Kernel 4.15: Προσφάτως ανακοινώθηκε η κυκλοφορία της σειράς Linux 4.15 kernel η οποία είναι η πρώτη πλήρως ενημερωμένη έκδοση για τα τρωτά σημεία Meltdown και Specter.

Το Linux kernel 4.15 αναπτύσσεται για τις τελευταίες οκτώ εβδομάδες κατά τη διάρκεια των οποίων οι προγραμματιστές του πυρήνα ήταν εξαιρετικά απασχολημένοι με τον επανασχεδιασμό του πυρήνα σε σχέση με δύο κρίσιμα σφάλματα υλικού, Meltdown και Spectre, που δημοσιοποιήθηκαν νωρίτερα αυτό το μήνα και έθεσαν δισεκατομμύρια συσκευές σε κίνδυνο.

Το Linux kernel 4.15 αποτελεί την πρώτη kernel σειρά που είναι πλήρως προσαρμοσμένη στα τρωτά σημεία ασφάλειας Meltdown και Specter, αλλά μόνο για τις αρχιτεκτονικές x86 και PowerPC (PPC). Αν χρησιμοποιείτε διανομή GNU / Linux με επεξεργαστή Intel ή AMD, πολύ πιθανό να είναι ευάλωτα σε Meltdown και Specter.Linux Kernel 4.15:

Φυσικά, και οι υπόλοιπες υποστηριζόμενες Linux kernel σειρές έλαβαν επιδιορθώσεις για τα Meltdown και Spectre με αποτέλεσμα οι χρήστες να μην ξέρουν ποια να πρωτοεγκαταστήσουν. Με το νέο Linux 4.15 kernel όμως, το οποίο σύντομα θα είναι και επισήμως διαθέσιμο δεν θα βρίσκεστε πλέον σε δίλλημα.

Εκτός από τις ενημερώσεις κώδικα Meltdown και Specter, ο πυρήνας Linux 4.15 συνοδεύεται από μερικά ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά μεταξύ των οποίων μπορούμε να αναφέρουμε την υποστήριξη για την αρχιτεκτονική RISC-V, υποστήριξη για την τεχνολογία AMD Secure Encrypted Virtualization, καθώς και υποστήριξη για τη λειτουργία User-Mode Instruction Prevention feature σε Intel CPUs.

Υπάρχουν επίσης καλά νέα για τους χρήστες AMD, καθώς το Linux kernel 4.15 βελτιώνει σημαντικά την υποστήριξη βίντεο και προσθέτει τρόπους λειτουργίας στο AMDGPU open-source graphics driver για τις υποστηριζόμενες μονάδες AMD Radeon GPUs. Εκτός από αυτό, οι μηχανές με τη δυνατότητα SATA Link Power Management έχουν καλύτερη κατανάλωση ενέργειας.

Όσοι από εσάς επιθυμούν να εγκαταστήσουν το Linux 4.15 kernel στο Linux λειτουργικό τους σύστημα μπορούν να το κατεβάσουν από το kernel.org ειδάλλως θα πρέπει να περιμένετε μέχρι να γίνει αυτόματα η αναβάθμιση.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS