ΑρχικήinetMozilla Firefox 58.0.1: Κυκλοφόρησε με επιδιορθώσεις για bugs που εντοπίστηκαν στα Windows

Mozilla Firefox 58.0.1: Κυκλοφόρησε με επιδιορθώσεις για bugs που εντοπίστηκαν στα Windows

Η Mozilla μόλις κυκλοφόρησε μια ενημερωμένη έκδοση για το πρόγραμμα περιήγησης Firefox που περιλαμβάνει ενημερώσεις κώδικα για ένα κρίσιμο σφάλμα φόρτωσης σελίδας που εντοπίστηκε στα Windows μετά την εγκατάσταση της έκδοσης 58.

Ο Mozilla Firefox 58 που κυκλοφόρησε επίσημα αυτό το μήνα εισήγαγε μια σειρά από βελτιώσεις, συμπεριλαμβανομένων των ενημερωμένων εκδόσεων για τα κακόφημα τρωτά σημεία ασφαλείας Meltdown και Specter που αποκαλύφθηκαν τις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου.

Όμως, όπως πολλοί χρήστες των Windows ανακάλυψαν μετά την ενημέρωση στην πιο πρόσφατη έκδοση, η φόρτωση σελίδων στο πρόγραμμα περιήγησης αποτυγχάνει συχνά για κάποιον ακαθόριστο λόγο καθιστώντας αδύνατη την εκτέλεση του προγράμματος περιήγησης στο λειτουργικό σύστημα της Microsoft.

Firefox

Σύμφωνα με αναφορές, το ζήτημα επηρέασε ακόμη και τοπικές σελίδες, με τον Firefox να εμφανίζει μια κενή σελίδα σε συστήματα όπου έχει αναφερθεί το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Η έκδοση 58.0.1 αφορά συγκεκριμένα το σφάλμα, όπως εξηγεί η ίδια η Mozilla: «Όταν χρησιμοποιείτε ορισμένες πολιτικές ασφαλείας που δεν είναι προεπιλεγμένες στα Windows (για παράδειγμα, με τα προϊόντα ασφαλείας Windows Defender Exploit Protection ή Webroot), το Firefox 58.0 θα αποτύχει να φορτώσει σελίδες.»

Αυτό που είναι σημαντικό να γνωρίζουμε, ωστόσο, είναι ότι εξακολουθούν να υπάρχουν δύο γνωστά σφάλματα στα Windows και ένα από αυτά αφορά χρήστες του Firefox που εκτελούν το πρόγραμμα περιήγησης μέσω Remote Desktop Connection. Η Mozilla λέει ότι σε τέτοιες περιπτώσεις υπάρχει πιθανότητα η αναπαραγωγή του ήχου να είναι απενεργοποιημένη λόγω των αυξημένων περιορισμών ασφαλείας.

Επιπλέον, η εταιρεία τόνισε ότι σε ορισμένα screen readers, οι χρήστες θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν προβλήματα απόδοσης και προς το παρόν ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης είναι να μεταβείτε στο Firefox ESR μέχρι να προσφερθεί η κατάλληλη λύση σε μια επικείμενη ενημέρωση.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι οι εκδόσεις Linux και Mac της νέας έκδοσης του Firefox περιλαμβάνουν επίσης διορθώσεις σφαλμάτων και βελτιώσεις απόδοσης.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS